Καθ. Ιωάννης Γκόλιας: Ο Διοικητής του Ιδρύματος Ευγενίδου ανάμεσα στους κορυφαίους ερευνητές διεθνώς

0

Σε πρόσφατα μελέτη που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ (ΗΠΑ), στην οποία παρατίθεται ο κατάλογος με το 2% των ερευνητών με την μεγαλύτερη επιστημονική επιρροή σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβάνονται 129 Ερευνητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).

Ανάμεσα στους 30 κορυφαίους ερευνητές του ΕΜΠ που περιλαμβάνονται στη λίστα βρίσκεται ο καθ. Ιωάννης Γκόλιας, διοικητής του Ιδρύματος Ευγενίδου και τέως πρύτανης του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.

Η συγκεκριμένη επιτυχία αποδεικνύει έμπρακτα, αφενός το κύρος και τη διεθνή αναγνώριση του ΕΜΠ και του ερευνητικού του κεφαλαίου, και αφετέρου την εστίαση του Ιδρύματος Ευγενίδου στην αριστεία, στην τεκμηριωμένη έρευνα, αλλά και τη διαρκή καινοτομία.

Σημειώνεται πως η μελέτη αντλεί στοιχεία από τον ιστότοπο SCOPUS, τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων επιστημονικών δημοσιεύσεων παγκοσμίως.

Ο καθ. Ιωάννης Γκόλιας είναι πολιτικός μηχανικός (ΕΜΠ) με ειδίκευση στη Συγκοινωνιολογία, με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Έχει διατελέσει υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΣΑ, πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και πρόεδρος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ. Διατελεί διοικητής του Ιδρύματος Ευγενίδου από το 2022.

Το βιογραφικό του καθ. Ιωάννη Γκόλια μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για τη λίστα των διακεκριμένων ερευνητών, μπορείτε να βρείτε εδώ.