Η Ομάδα

Ηλίας Γ. Μπίσιας

Δικηγόρος και διευθυντής των Ναυτικών Χρονικών και της Isalos.net. Διδάσκων στο ALBA Graduate Business School και Μέλος του Εργαστηρίου Διοίκησης Ναυτιλιακών και Λιμενικών Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Από τα ιδρυτικά μέλη της Ομάδας “Επιλέγω Ναυτιλία” μελετά θέματα σχετικά με τη Ναυτιλιακή Εκπαίδευση από το 2011 και έχει συγγράψει μαζί με τον δρ. Θάνο Πάλλη το σύγγραμμα Επιλέγω Ναυτιλία – Νέοι στις ναυτικές και ναυτιλιακές σπουδές.

  καπτ. Γεώργιος Γεωργούλης

  Ο καπτ. Γεώργιος Γεωργούλης είναι εν ενεργεία Πλοίαρχος και ειδικεύεται σε θέματα εκπαίδευσης ναυτικών και ειδικότερα στον Κώδικα Ασφαλούς Διαχείρισης, στη διαχείριση κινδύνου και σε θέματα θαλάσσιας ρύπανσης με πλούσιο ερευνητικό έργο σε θέματα διαχείρισης προσωπικού γεφύρας. Εργάζεται στο Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστήμιου Αιγαίου ως Ειδικό, Διδακτικό και Εργαστηριακό Προσωπικό υποστηρίζοντας τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του τμήματος. Είναι συνεργάτης του περιοδικού Ναυτικά Χρονικά στα θέματα ειδίκευσης του και συμμετέχει ενεργά στις δράσεις της Isalos.net.

   Χρήστος Καπάνταης

   Ο Χρήστος Καπάνταης είναι υπεύθυνος του διαφημιστικού τμήματος του περιοδικού Ναυτικά Χρονικά διαθέτοντας περισσότερα από 23 έτη εμπειρίας. Επιπρόσθετα αναλαμβάνει την διοργάνωση εκδηλώσεων του περιοδικού αλλά και την επικοινωνία με τη ναυτιλιακή αγορά.

    Δήμητρα Τσάκου

    Η Δήμητρα Τσάκου, διαθέτει πάνω από 11 χρόνια εμπειρίας στο ναυτιλιακό μάρκετινγκ και την επικοινωνία. Έχει εργαστεί επίσης ως σύμβουλος και επικεφαλής του τμήματος πωλήσεων στην βιομηχανία εμπορίου τροφίμων.

     Παναγιώτης Κόρακας

     Ο Παναγιώτης Κόρακας είναι υπεύθυνος ιστορικών ερευνών του περιοδικού Ναυτικά Χρονικά. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με κατεύθυνση την Ιστορία. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Βυζαντινή Ιστορία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιμελείται, μεταξύ άλλων, θέματα ιστορικού ενδιαφέροντος με επίκεντρο το αρχείο τευχών του περιοδικού.

      Γιάννης Θεοδωρόπουλος

      Ο Γιάννης Θεοδωρόπουλος είναι υπεύθυνος της οικονομικής ειδησεογραφίας και των οικονομικών αναλύσεων του περιοδικού Ναυτικά Χρονικά. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης με κατεύθυνση την Οικονομική των Επιχειρήσεων και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διεθνή Ναυτιλία, Χρηματοοικονομική και Διοίκηση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

       Χάρης Παππάς

       O Χάρης Παππάς είναι υπεύθυνος Εταιρικής Επικοινωνίας και Ειδικών Αφιερωμάτων του περιοδικού Ναυτικά Χρονικά και αρχισυντάκτης της Isalos.net. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

        Ιάσων Αιμίλιος Στρέμφορς Φασιλής

        Ο Ιάσων Αιμίλιος Στρέμφορς Φασιλής είναι ανθυποπλοίαρχος σε δεξαμενόπλοια και παράλληλα εργάζεται στο χώρο των σκαφών αναψυχής. Συμμετέχει στην αρθρογραφία, την διαχείριση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και στην παραγωγή επιμορφωτικού περιεχομένου στην Isalos.net.

         Παύλος Α. Φιλιππάκης

         Ο Παύλος – Άγγελος Φιλιππάκης είναι ανθυποπλοίαρχος σε πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου. Υπήρξε συνεμπνευστής της αρχικής ιδέας για τη δημιουργία της Isalos.net. Μεταξύ των ταξιδιών του εργάζεται ως επιμελητής θεμάτων ναυτικής εκπαίδευσης και ναυτικής εργασίας στο περιοδικό Ναυτικά Χρονικά ενώ παράλληλα συμμετέχει ως ειδικός συνεργάτης ανάπτυξης, επικοινωνίας και προβολής στο διαδίκτυο και στον κυβερνοχώρο.

          Ελένη Σακελλαρίου

          Η Ελένη Σακελλαρίου είναι υπεύθυνη εκδηλώσεων της Isalos.net. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

           Μάνος Χαρίτος

           Ο Μάνος Χαρίτος είναι υπεύθυνος ερευνών των Ναυτικών Χρονικών και της Isalos.net. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στη Στατιστική και Επιχειρησιακή Έρευνα. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διεθνή Ναυτιλία, Χρηματοοικονομική και Διοίκηση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.