Δημιουργική Ιδέα

Η διεύθυνση και η δημοσιογραφική ομάδα των «Ναυτικών Χρονικών» συνέλαβαν, το Δεκέμβριο του 2015, την ιδέα και προχώρησαν στην δημιουργία μίας επιμορφωτικής και ενημερωτικής πρωτοβουλίας, εστιασμένη στη νέα γενιά ναυτελλήνων, η οποία βαφτίστηκε με το όνομα Isalos.net.

Η Isalos.net παρέχει έναν ουσιαστικό και σταθερό δίαυλο επικοινωνίας της ναυτιλιακής αγοράς με τους νέους που επιθυμούν να ακολουθήσουν καριέρα στη ναυτιλία. Η διαδικτυακή πλατφόρμα παρουσιάζει στους Έλληνες νέους τις πραγματικές διαστάσεις του ναυτικού επαγγέλματος και των προκλήσεών του, αξιοποιώντας την πολύτιμη γνώση των παραγόντων της ναυτιλιακής επιχειρηματικότητας και της ναυτεργασίας.

Στο πλαίσιο της επιμορφωτικής πρωτοβουλίας η δημοσιογραφική και ερευνητική ομάδα των «Ναυτικών Χρονικών» έχει υλοποιήσει τον διαδικτυακό ιστότοπο Isalos.net, ο οποίος παρέχει συνεχή και ολοκληρωμένη ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις στον χώρο της ναυτιλίας, τις προκλήσεις άλλα και τις απαιτήσεις των ναυτικών και ναυτιλιακών επαγγελμάτων, ενώ πραγματοποιεί τακτικές επισκέψεις στις Ακαδημίες της χώρας, συνδιοργανώνει με το «Ίδρυμα Αικ. Λασκαρίδη» επιμορφωτικές εκδηλώσεις καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, και διοργανώνει σε ετήσια βάση, τον Κύκλο Ημερίδων «Επιλέγω Ναυτιλία» στις μεγάλες ναυτομάνες πόλεις της Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, οι δραστηριότητες της επιμορφωτικής πρωτοβουλίας Isalos.net, χωρίζονται σε 2 κύριες ενότητες:

1. Επιμορφωτικές Δράσεις

Εκδηλώσεις

H πρωτοβουλία Isalos.net διοργανώνει, σε ετήσια βάση:
– Επιμορφωτικές συναντήσεις, με τη συνεργασία του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, οι οποίες απευθύνονται σε νέους φοιτητές ΑΕΙ, σπουδαστές ΑΕΝ και νέα στελέχη της ναυτιλιακής βιομηχανίας, και οι οποίες αφορούν σύγχρονα ζητήματα που απασχολούν τη ναυτική και ναυτιλιακή κοινότητα.
– Ημερίδες «Επιλέγω Ναυτιλία» στην Αθήνα, αλλά και σε πόλεις της Ελλάδας όπου υπάρχουν Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.
– Ημερίδα στο Λονδίνο, με τη συνεργασία του Greek Shipping Co-operation Committee και την αιγίδα της INTERCARGO και του Hellenic Engineers Society of Great Britain.
– Εκδήλωση- παρουσίαση της ετήσιας ειδικής έρευνας για το προφίλ των νέων που Επιλέγουν Ναυτιλία (Περισσότερες πληροφορίες εδώ).

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις δράσεις και εκδηλώσεις που πραγματοποιεί η Isalos.net, μπορείτε να βρείτε εδώ.

2. Ενημερωτικές Δράσεις

Στο πλαίσιο των ενημερωτικών δράσεων της ιστοσελίδας Isalos.net εντάσσεται, τόσο ο διαδικτυακός ιστότοπος, όσο και η συνεχής παρουσία της Isalos.net στα σύγχρονα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πιο συγκεκριμένα, στις ενημερωτικές δράσεις της Isalos.net συμπεριλαμβάνονται:

Διαδικτυακός ιστότοπος (Isalos.net)

Ο διαδικτυακός ιστότοπος της Isalos.net αποτελείται από 5 κύριες ενότητες:
– Η πρώτη ενότητα αφορά στους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι επιθυμούν να ανακαλύψουν τα ναυτικά και ναυτιλιακά επαγγέλματα αλλά και το χώρο της ναυτιλίας γενικότερα.
– Η δεύτερη ενότητα αφορά στους σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού της χώρας μας, παρέχοντας στους ενδιαφερόμενους χρήσιμες και χρηστικές πληροφορίες για τις σπουδές τους, τη μετεκπαίδευση τους, τη στρατιωτική τους θητεία κ.α.
– Η τρίτη ενότητα αφορά στους νέους ανθυποπλοιάρχους και μηχανικούς Γ’, οι οποίοι επιθυμούν την επαγγελματική τους ανέλιξη.
– Η τέταρτη ενότητα αφορά στους φοιτητές και τους αποφοίτους των τμημάτων ναυτιλιακών σπουδών.
– Τέλος, η πέμπτη ενότητα περιγράφει την ιστορία του ελληνικού ναυτιλιακού θαύματος αλλά και την πρωτοπορία της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας σήμερα.

Εβδομαδιαίο Newsletter

Η Isalos.net αποστέλλει κάθε Πέμπτη, ενημερωτικό newsletter, το οποίο παρουσιάζει τις σημαντικότερες εξελίξεις από τη ναυτική και ναυτιλιακή εκπαίδευση, τη ναυτιλιακή πραγματικότητα, τη ζωή στη θάλασσα αλλά και τις εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες της Isalos.net. Για να εγγραφείτε στο newsletter της Isalos.net, πατήστε εδώ.

Θέσεις Εργασίας

Η Isalos.net δημιούργησε και φιλοξενεί στον ιστότοπό της, ενότητα η οποία αφορά τη δημοσίευση αγγελιών εργασίας, για τη ναυτολόγηση ή τη στελέχωση γραφείων. Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη εδώ.