TEENS: Νέος εκπαιδευτικός τομέας Ηλεκτρολόγων/ Ηλεκτρονικών στο Ναυτικό Λύκειο του Ομίλου Τσάκου

0

Το TEENS (Tsakos Enhanced Education Nautical School- Τσάκος Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Ναυτικών Σπουδών) θα εντάξει στο πρόγραμμα των σπουδών τον τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού. Τα νέα τμήματα, που θα δημιουργηθούν, θα ενταχθούν από εφέτος στο πρόγραμμα σπουδών του μη κερδοσκοπικού Ναυτικού Λυκείου, και θα λειτουργήσουν από τη νέα σχολική περίοδο, σε συνέχεια των ήδη υφισταμένων τμημάτων ειδικοτήτων Πλοίαρχων και Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, που λειτουργούν στη Χίο από το 2018. Ήδη οι προετοιμασίες των εξειδικευμένων εργαστηρίων και των νέων αιθουσών διδασκαλίας έχουν ξεκινήσει σε νέους χώρους που αποκτήθηκαν φέτος, ως επέκταση των υφιστάμενων σχολικών εγκαταστάσεων.

Η ανακοίνωση για τη νέα κατεύθυνση Ηλεκτρολόγων/ Ηλεκτρονικών αποτελεί συνέχεια του αρχικού σχεδιασμού και οράματος του ιδρυτή του πρώτου μη κερδοσκοπικού ιδιωτικού ναυτικού λυκείου στη χώρα, καπτ. Παναγιώτη Τσάκου, με σκοπό «να εκπαιδεύσει τη νέα γενιά σε μια ειδικότητα που έχει ανάγκη το σύγχρονο πλοίο και τα γραφεία μας και όχι μόνο», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο καπτ. Παναγιώτης. Σημειώνεται πως η σχετική ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε από τον ίδιο τον ιδρυτή του Ομίλου Τσάκου, κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας των εργαζομένων και ναυτικών του Ομίλου Τσάκου στην Χίο, που πραγματοποιήθηκε στο Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης.

TEENS: Νέος εκπαιδευτικός τομέας Ηλεκτρολόγων/ Ηλεκτρονικών στο Ναυτικό Λύκειο του Ομίλου Τσάκου

Η νέα κατεύθυνση των Ηλεκτρολόγων/ Ηλεκτρονικών θα προσφέρει, όπως και οι ειδικότητες Πλοίαρχων και Μηχανικών Ε.Ν., τμήματα Ενηλίκων και Ανηλίκων, σε αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήρια τα οποία είναι συνυφασμένα με την τεχνολογική και επιστημονική αρτιότητα. Σημειώνεται πως για τις ανάγκες λειτουργίας των νέων Τμημάτων, το TEENS προχώρησε σε επέκταση σε νέους χώρους, προσθέτοντας στη δυναμική του Ναυτικού Λυκείου 260 επιπλέον τ.μ. εργαστηρίων και αιθουσών, στο κτήριο που βρίσκεται στην οδό Χρήστου Ροδοκανάκη στη Χίο.

Σημειώνεται πως ο νέος τομέας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού  θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2022, ενώ οι εγγραφές αναμένεται πως θα ανοίξουν τον Ιούνιο του 2022.

Τα παραπάνω δήλωσαν στην Isalos.net, ως Διαχειριστές της Σχολικής Μονάδας, ο κ. Μιχάλης Μπελέγρης, Γενικός Διευθυντής του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» και η κα Βενετία Καλλιπολίτου, Tsakos Group Maritime Training and Education Advisor.

TEENS: Νέος εκπαιδευτικός τομέας Ηλεκτρολόγων/ Ηλεκτρονικών στο Ναυτικό Λύκειο του Ομίλου Τσάκου

Περισσότερες πληροφορίες για το TEENS (Tsakos Enhanced Education Nautical School- Τσάκος Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Ναυτικών Σπουδών) μπορείτε να αντλήσετε από εδώ.

Τη σελίδα του TEENS στο facebook θα τη βρείτε εδώ.