Οινούσσες: Προς την ίδρυση της Σχολής Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων

0

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου Οινουσσών κ. Γεώργιου Δανιήλ, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου υπέγραψε το Προεδρικό Διάταγμα για την ίδρυση της Σχολής Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων Οινουσσών.

Πρόκειται για ένα σημαντικό διοικητικό εγχείρημα του ακριτικού ναυτοτόπου και πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, το οποίο παίρνει σάρκα και οστά. Η νέα Σχολή Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων, αναμένεται να εξυπηρετεί τον μεγάλο αριθμό των ναυτικών που κατάγονται από Χίο και Οινούσσες, δίχως να απαιτείται η μετακίνηση τους στον Ασπρόπυργο ή στη Μηχανιώνα.

Η ίδρυση της συγκεκριμένης Σχολής εκτιμάται πως θα αναβαθμίσει το ρόλο της ναυτικής εκπαίδευσης στις Οινούσσες και στο Αιγαίο γενικότερα, ενώ αποτελεί και μια έμπρακτη στήριξη και ψήφο εμπιστοσύνης της πολιτείας στο ακριτικό νησί, το οποίο θα υποδέχεται δεκάδες επισκέπτες/ναυτικούς σε τακτική βάση, δημιουργώντας το πρώτο θεματικό νησί ναυτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στη νησιωτική μας πατρίδα.

Αναμφισβήτητα, για την επιτυχή λειτουργία της Σχολής Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων θα απαιτηθούν σημαντικές πρωτοβουλίες και επενδύσεις σε υποδομές για τη στέγαση και τη φιλοξενία των εκπαιδευομένων, τις οποίες όμως φαίνεται πως γνωρίζει ήδη η Δημοτική Αρχή και μεριμνά για αυτές.

Σημειώνεται πως εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να δημοσιευθεί το σχετικό ΦΕΚ και να αρχίσουν οι διαδικασίες για τον εξοπλισμό και τη στελέχωση της Σχολής, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Στόχος είναι, όπως όλα δείχνουν, το 2022 το νησί να υποδεχθεί τους πρώτους σπουδαστές και σπουδάστριες.

Ακολουθεί σχετική ανακοίνωση του Δημάρχου Οινουσσών, από το λογαριασμό του στο Facebook: