Ξεκινά τη λειτουργία της η Σχολή Δυτών στην Κάλυμνο

0

Ξεκινά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τη λειτουργία της για το έτος 2018 η Σχολή Δυτών στην Κάλυμνο.

Ως ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων ορίστηκε η Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018, ενώ η συνολική διάρκεια της φοίτησης θα είναι 40 τουλάχιστον εργάσιμες ημέρες.

Οι διαθέσιμες θέσεις φοίτησης στη Σχολή είναι οι παρακάτω:
– 5 Κυβερνήτες
– 15 Επιτηρητές
– 20 Δύτες

Δεκτοί για φοίτηση στη Σχολή θα γίνονται υποψήφιοι (απογεγραμμένοι ναυτικοί), μέχρι να συμπληρωθεί ο παραπάνω αριθμός μαθητών, κατά χρονολογική σειρά υποβολής των αιτήσεων τους.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για τη φοίτηση είναι οι υποψήφιοι δύτες να έχουν ηλικία μεταξύ 18 και 35 ετών, ενώ οι υποψήφιοι Κυβερνήτες και Επιτηρητές θα πρέπει να είναι μεγαλύτεροι των 21 ετών.

Οι αιτήσεις εγγραφής θα πρέπει να σταλούν στο Λιμεναρχείο Καλύμνου μέσω οποιασδήποτε Λιμενικής Αρχής μέχρι και τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018, συνοδευόμενες από τη σχετική δήλωση αλλά και τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Σημειώνεται πως για την εγγραφή στη Σχολή, οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβληθούν σε υγειονομικές εξετάσεις σε οποιοδήποτε κρατικό νοσοκομείο, ενώ θα πρέπει ακόμη να υποβληθούν σε τεστ αντοχής οξυγόνου στο θάλαμο αποσυμπίεσης του Γενικού Νοσοκομείου Καλύμνου.

Όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη φοίτηση αλλά και την εγγραφή στη Σχολή Δυτών Καλύμνου θα τις βρείτε εδώ.