Μία πρωτότυπη ναυτική ακαδημία ανοίγει τις πόρτες της στις Φιλιππίνες

0

Τα εγκαίνια της ναυτικής ακαδημίας που ίδρυσε η Mitsui OSK Lines στις Φιλιππίνες πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα, σε συνεργασία με τον crewing agent Magsaysay Maritime Corp.

Η ναυτική ακαδημία «MOL Magsaysay Maritime Academy (MMMA)» εκτείνεται σε ένα συγκρότημα 13,7 εκταρίων, το οποίο διαθέτει κέντρα εκπαίδευσης, φοιτητικούς κοιτώνες αλλά και ένα πλοίο το οποίο λειτουργεί ως προσομοιωτής.

Το πλοίο με ονομασία «Spirit of MMMA» είναι εξοπλισμένο με προσομοιωτές γέφυρας της Kongsberg, προσομοιωτές μηχανής, ηλεκτρογεννήτριες κτλ., ενώ παραπλεύρως του υπάρχει μία πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων.

Στόχος της ακαδημίας είναι οι σπουδαστές να προετοιμαστούν για το ναυτικό επάγγελμα μαθαίνοντας ό,τι είναι απαραίτητο σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.

Η «MOL Magsaysay Maritime Academy» θα έχει τη δυνατότητα να δέχεται σε ετήσια βάση 350 σπουδαστές. Ολοκληρώνοντας επιτυχώς τις σπουδές τους οι μελλοντικοί ναυτικοί θα αποκτούν Bachelor of Science in Marine Transportation και Bachelor of Science in Marine Engineering.

Φωτό: Mitsui OSK Lines

Πηγή: Ναυτικά Χρονικά