Ιδρύεται η ΑΕΝ στην Κάλυμνο

0

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπερψηφίστηκε χθες το Σχέδιο Νόμου για την ίδρυση της ΑΕΝ Καλύμνου. Σημειώνεται πως το Σχέδιο Νόμου, το οποίο υπερψηφίστηκε την Τετάρτη, 27 Ιουνίου, περιλάμβανε και τη θέσπιση του Μεταφορικού Ισοδύναμου.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι με το άρθρο 12 του συγκεκριμένου Σχέδιου Νόμου ιδρύεται η ΑΕΝ Καλύμνου, ενώ συστήνονται και 12 θέσεις μονίμων καθηγητών στη Σχολή. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην στήριξη της Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης.
Ο υπουργός δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί στις κινήσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί για την ενίσχυση των ΑΕΝ, συμπεριλαμβανομένων της ένταξης σε περιφερειακά προγράμματα 10,5 εκατομμυρίων ευρώ για εξοπλισμό, της σύστασης 117 μονίμων θέσεων καθηγητών στις Σχολές, της πρόσληψης 280 ωρομισθίων καθηγητών και της αναμόρφωσης του προγράμματος σπουδών, με την βοήθεια του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Σημειώνεται πως την ίδρυση της ΑΕΝ Καλύμνου είχε εξαγγείλει στο παρελθόν, τόσο ο πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, όσο και οι υπουργός και υφυπουργός του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.