Τα drones στη φαρέτρα της Maersk

0

H διαχείριση των αποθεμάτων στις αποθήκες αποτελεί έναν από τους κυριότερους πυλώνες για τη ροή των εφοδιαστικών αλυσίδων, τη λήψη αποφάσεων και την οικονομική έκθεση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους αντίστοιχους κλάδους.

Στο πλαίσιο αυτό, η Maersk North America αναζητά νέες καινοτομίες και λύσεις για τις λειτουργίες στις αποθήκες της. Για τον λόγο αυτόν «επιστράτευσε» τα drones της Verity, με στόχο την ασφαλέστερη και αποδοτικότερη διαχείριση των αποθεμάτων της. Τα drones της Verity μετακινούνται από παλέτα σε παλέτα, συλλέγοντας ακριβή δεδομένα σε τρεις διαστάσεις, σαρώνοντας barcodes σε οποιοδήποτε ύψος με τη χρήση ενσωματωμένων καμερών υψηλής ανάλυσης.

Το σύστημα απαιτεί εκπαίδευση χειριστή μίας ημέρας και τα ηλεκτρικά drones επιστρέφουν στο ταμπλό φόρτισης της μπαταρίας όταν είναι απαραίτητο, λειτουργώντας τις νύχτες ή τα Σαββατοκύριακα και χωρίς φωτισμό. Τα drones τραβούν φωτογραφίες SKU σε παλέτες για να εντοπίσουν σφάλματα απογραφής, όπως παλέτες που λείπουν ή δεν έχουν τοποθετηθεί σωστά. Μόλις συλλεχθούν τα δεδομένα, το σύστημα συγκρίνει τα ευρήματα με δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο σύστημα διαχείρισης αποθήκης (WMS). Τα αποτελέσματα αποθηκεύονται σε cloud και μπορούν να κοινοποιηθούν, προκειμένου να λαμβάνονται οι σωστές αποφάσεις στον κλάδο των logistics.

Πηγή: Ναυτικά Χρονικά