Νέα συμφωνία για την εγκατάσταση τεχνολογιών συγκράτησης LNG σε νεότευκτα

0

Η γαλλική εταιρεία τεχνολογίας Gaztransport & Technigaz (GTT) προχώρησε σε συμφωνία παραχώρησης άδειας και τεχνικής υποστήριξης με την China Merchants Heavy Industries-Jiangsu (CMHI-Jiangsu), θυγατρική της China Merchants Industry Holdings (CMI), στο πλαίσιο της οποίας η CMHI θα μπορεί να χρησιμοποιεί τα συστήματα συγκράτησης φορτίου με τεχνολογία μεμβράνης της GTΤ στα νεότευκτα πλοία που κατασκευάζει.

Η εν λόγω συμφωνία σηματοδοτεί μια νέα φάση στη συνεργασία των δύο εταιρειών, με το ναυπηγείο CMHI να έχει παράλληλα εξασφαλίσει άδεια για την κατασκευή πλοίων μεταφοράς LNG μεγάλου μεγέθους. CMI και GTT έχουν επίσης υπογράψει, από το 2013, συμφωνία παροχής τεχνικών υπηρεσιών για τη συντήρηση και την επισκευή πλοίων μεταφοράς LNG.

Ο Philippe Berterottière, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GTT, ανέφερε σχετικά: «Έχουμε την τιμή να διευρύνουμε τη συνεργασία μας με την China Merchants Heavy Industries, ένα από τα μεγαλύτερα ναυπηγεία στην Κίνα. Αναμένουμε ότι η νέα φάση της συνεργασίας μας θα είναι επιτυχημένη τόσο στο κομμάτι της κατασκευής πλοίων μεταφοράς LNG όσο και σε εκείνο της κατασκευής πλοίων κατανάλωσης καυσίμου LNG, καθώς το ναυπηγείο είναι γνωστό για την ποικιλία των πλοίων που μπορεί να κατασκευάσει».

Φωτό: gtt.fr

Πηγή: Ναυτικά Χρονικά