Η Κύπρος καλεί τους νέους και νέες στη Θάλασσα!

0

Η προσέλκυση νέων στα ναυτικά και ναυτιλιακά επαγγέλματα αναδεικνύεται σε κορυφαία προτεραιότητα του υφυπουργείου Ναυτιλίας της Κύπρου, όπως διαφαίνεται από ανακοίνωση του υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Βασίλη Δημητριάδη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση, το Υφυπουργείο Ναυτιλίας της Κύπρου εγκαινιάζει επικοινωνιακή καμπάνια για την προώθηση των Ναυτικών και Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων, σε σχολεία μέσης εκπαίδευσης. Η καμπάνια με τίτλο «SEA…YOUR HORIZON» έχει ήδη ξεκινήσει στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ενώ έχουν ήδη δρομολογηθεί δράσεις ενημέρωσης των κυπριόπουλων που φοιτούν στην Α’ και Β’ Λυκείου της χώρας.

Βασικότερη στόχευση της εκστρατείας της Κυπριακού υφυπουργείου Ναυτιλίας, είναι να γνωρίσουν οι Κύπριοι νέοι και οι νέες τον συναρπαστικό κόσμο της ναυτιλίας και της γαλάζιας οικονομίας, να ενημερωθούν για τη δυναμική και τις προοπτικές των ναυτιλιακών και θαλάσσιων επαγγελμάτων και να καλλιεργήσουν ναυτιλιακή και θαλάσσια κουλτούρα.

Για όσα μάλιστα παιδιά επιδείξουν ενδιαφέρον για τα Ναυτικά και Ναυτιλιακά επαγγέλματα, έχει ήδη δρομολογηθεί μια εβδομάδα εκπαίδευσης-γνωριμίας με τον κόσμο της ναυτιλίας με επισκέψεις (α) στο Υφυπουργείο όπου θα γίνει ενημέρωση για τις δραστηριότητες της Ναυτιλιακής Διοίκησης της Κύπρου (β) σε πλοία που είναι αγκυροβολημένα σε κυπριακούς λιμένες (γ) σε ναυτιλιακές εταιρείες.