Γυναίκες & Ναυτιλία: Η ΑΕΝ Μακεδονίας στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα (βίντεο)

0

«Ασφαλείς ορίζοντες: Οι γυναίκες διαμορφώνουν το μέλλον της ασφάλειας στη θάλασσα». Αυτό είναι το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στη Ναυτιλία (International Day for Women in Maritime) του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) , που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Μαΐου 2024.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα, η ΑΕΝ Μακεδονίας δημιούργησε ένα βίντεο διάρκειας τριών λεπτών, μέσα από το οποίο προβάλλονται φωτογραφίες από δόκιμες πλοιάρχους Ε.Ν. που φοιτούν στην Ακαδημία αλλά και προσωπικά μηνύματα που έχουν ηχογραφεί πάνω στο πλοίο κατά το πρώτο εκπαιδευτικό τους ταξίδι, αλλά και στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας. Οι σπουδάστριες της ΑΕΝ Μακεδονίας μοιράζονται με αυτό τον τρόπο τις σκέψεις τους για την ασφάλεια εν πλω, τις προκλήσεις για μια γυναίκα ναυτικό, αλλά και το ρόλο των γυναικών στην εξέλιξη του κλάδου.

Το βίντεο κλείνει με το αισιόδοξο μήνυμα για τη θέση της γυναίκας στη ναυτιλία, η οποία ενισχύεται από χρόνο σε χρόνο, καθώς αλλάζουν τα κοινωνικά πρότυπα και όλο και περισσότερες γυναίκες επιλέγουν το ναυτικό επάγγελμα και μια σταδιοδρομία ως αξιωματικοί καταστρώματος.

Ευχόμαστε σε όλες τις γυναίκες που ακολουθούν ή επιθυμούν να ακολουθήσουν το ναυτικό επάγγελμα, καλές θάλασσες, και να δούμε ακόμα περισσότερες καπετάνισσες και μηχανικούς στα πλοία μας!