Ο στόλος νεότευκτων containerships κατανάλωσης υδρογόνου σε άνοδο

0

H ολλανδική εταιρεία παροχής υπηρεσιών logistics Samskip αναμένεται να παραλάβει δύο νεότευκτα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, τα οποία θα τροφοδοτούνται από καύσιμο υδρογόνο ‒ η παράδοσή τους είναι προγραμματισμένη για το 2025.

Η εταιρεία τεχνολογίας ABB πρόκειται να παρέχει τα συστήματα ισχύος, πρόωσης και αυτοματισμού των δύο νεότευκτων πλοίων μικρών αποστάσεων, τα οποία συγκαταλέγονται στα πρώτα πλοία παγκοσμίως που επιδεικνύουν τις δυνατότητες της χρήσης των κυψελών καυσίμου υδρογόνου ως μιας καθαρής και ανανεώσιμης πηγής καυσίμου.

Τα δύο πλοία πρόκειται να κατασκευαστούν από την Cochin Shipyard Ltd στην Ινδία, ενώ μετά την παράδοσή τους θα επιχειρούν εκτελώντας δρομολόγια μεταξύ του Όσλο και του Ρότερνταμ, καλύπτοντας απόσταση σχεδόν 700 ναυτικών μιλίων.

Τα δύο νεότευκτα πλοία της Samskip θα τροφοδοτούνται έκαστο από μία κυψέλη καυσίμου υδρογόνου ισχύος 3,2 MW, διαθέτοντας παράλληλα και εφεδρικές γεννήτριες ντίζελ για περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης. Η Samskip, η οποία στοχεύει να επιτύχει ανθρακική ουδετερότητα έως το 2040, προβλέπει ότι η χρήση των κυψελών καυσίμου υδρογόνο και η αξιοποίηση πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας από τα λιμάνια θα αποφέρουν μείωση των παραγόμενων εκπομπών του κάθε πλοίου κατά 25.000 τόνους CO₂ ετησίως.