Ελευθερία για τους ναυτικούς μας: η θετική εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

0

Μια σημαντική ανάσα ‘ελευθερίας’ για τους απανταχού ναυτικούς μας αποτελεί η πρόσφατη απόφαση της αρμόδιας εθνικής επιτροπής για τους εμβολιασμούς. Μετά από αποφασιστικές κινήσεις του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη αλλά και έκκληση όλων των θεσμικών φορέων εκπροσώπησης της ναυτιλίας, η αρμόδια επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για τον άμεσο εμβολιασμό των ναυτικών μας.

Οι άμεσοι εμβολιασμοί αφορούν τους ναυτικούς μας που πρόκειται να ναυτολογηθούν, το αμέσως επόμενο διάστημα, σε πλοία της ποντοπόρου ναυτιλίας τα οποία είναι υπό τη διαχείριση εταιρειών εγκατεστημένων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών ήδη ενημέρωσε τις διαχειρίστριες εταιρείες για τη σημαντική απόφαση που επιτρέπει πλέον τους ναυτικούς να ταξιδέψουν χωρίς φόβο για την υγεία τους αλλά και χωρίς  το άγχος των περιορισμών στα διεθνή σύνορα. Οι διαχειρίστριες εταιρείες θα πρέπει μέχρι τις 11 Ιουνίου να στείλουν τα ονόματα των ναυτικών που θα ναυτολογηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Οι εμβολιασμοί θα γίνουν  σε εμβολιαστικό κέντρο της Αττικής που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Πηγή: Ναυτικά Χρονικά