Έναρξη εμβολιαστικού προγράμματος για ναυτικούς στην Ολλανδία

0

Στα μέσα Ιουνίου η Ολλανδία θα ξεκινήσει ένα εμβολιαστικό πρόγραμμα αποκλειστικά για ναυτικούς. Ναυτικοί ανεξαρτήτως εθνικότητας σε ποντοπόρα πλοία υπό ολλανδική σημαία ή σε πλοία υπό ολλανδική διαχείριση θα μπορούν να εμβολιαστούν, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Ολλανδών Εφοπλιστών. Ως εκ τούτου, οι ναυτικοί θα μπορούν να συνεχίσουν την εργασία τους ασφαλώς εν πλω.

Η Annet Koster, διευθύντρια της Ένωσης Ολλανδών Εφοπλιστών, σημειώνει: «Ως πλοιοκτήτες είμαστε ευγνώμονες στην ολλανδική κυβέρνηση για το γεγονός ότι αναγνωρίζει την ανάγκη εμβολιασμού των ναυτικών μέσω ενός ειδικά σχεδιασμένου προγράμματος».

Από τα μέσα Ιουνίου, 49.000 εμβόλια της Johnson & Johnson θα διατίθενται και συνεπώς ένας εμβολιασμός ανά ναυτικό θα είναι επαρκής. Τα εμβόλια θα διατίθενται δωρεάν από το Υπουργείο Υγείας, Ευημερίας και Αθλητισμού της Ολλανδίας και το κόστος οργάνωσης των logistics θα αναλάβουν ιδιωτικές εταιρείες του ευρύτερου ναυτιλιακού κλάδου της χώρας. Οι εμβολιασμοί των ναυτικών θα λάβουν χώρα στα μεγαλύτερα ολλανδικά λιμάνια και στο αεροδρόμιο του Σίπχολ.

Πηγή: Ναυτικά Χρονικά