Ο μεγαλύτερος κινητήρας διπλού καυσίμου στον κόσμο (βίντεο)

0

Ο μεγαλύτερος στον κόσμο low speed κινητήρας διπλού καυσίμου αποτελεί πλέον γεγονός, καθώς εγκαινιάστηκε πρόσφατα από την China State Shipbuilding Corporation (CSSC) στην Κίνα.

Ο εν λόγω κινητήρας αναπτύχθηκε από τη Winterthur Gas & Diesel (WinGD), θυγατρική της CSSC, και κατασκευάστηκε από τη Shanghai CSSC Mitsui Shipbuilding Diesel Engine Co. Ο νηογνώμονας Bureau Veritas απένειμε έγκριση τύπου στον κινητήρα διπλού καυσίμου 12X92DF της WinGD έπειτα από μια σειρά δοκιμών. Όπως ανέφερε ο κ. Olivier Cartier, Technical Vice President του Bureau Veritas, η διαδικασία πιστοποίησης του 12X92DF της WinGD υπήρξε ιδιαίτερα χρονοβόρα, λόγω του μεγέθους και της πολυπλοκότητας του κινητήρα.

Ο κινητήρας είναι σχεδιασμένος για σύγχρονα μεγάλα και πολύ μεγάλα containerships, και μάλιστα θα εξοπλίσει εννέα ULCS (Ultra Large Container Ships) της CMA CGM Group. Ζυγίζει, δε, πάνω από 2.100 τόνους.

O κ. Fanpei Lei, Chairman/Party Secretary της CSSC, ανέφερε ότι η ανάπτυξη του κινητήρα έρχεται σε συμφωνία με την αποστολή της βιομηχανίας για τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος.

Το συγκεκριμένο άρθρο με τίτλο “Ο μεγαλύτερος κινητήρας διπλού καυσίμου στον κόσμο” δημοσιεύθηκε στο τεύχος Ιουνίου-Ιουλίου των Ναυτικών σελ. 110. Μπορείτε να διαβάσετε το τεύχος των Ναυτικών Χρονικών εδώ.

Φωτό: www.wingd.com