Ο εργασιακός εκφοβισμός στο επίκεντρο εκδήλωσης της SRH Marine

0

Για το mobbing- ή αλλιώς τον στοχοποιημένο εκφοβισμό ενός ατόμου στο εργασιακό του περιβάλλον- είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι των εταιρειών SRH & Speedcast, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργανώθηκε την Πέμπτη 23 Μαίου 2019 από την εταιρεία SRH Marine Group.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο ψυχίατρος Δημήτριος Σούρας, διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Metropolitan και υπεύθυνος ψυχίατρος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου σε θέματα μεταμοσχεύσεων.

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση

Μέσα από μια διαδραστική διάλεξη, ο Δρ. Δημήτριος Σούρας επεσήμανε το αντίκτυπο του Mobbing, τις αιτίες που προκαλείται και όλες τις εκφάνσεις του, ενώ τόνισε ότι η έλλειψη επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια είναι η βασική αιτία του εν λόγω φαινομένου.

Ο εργαζόμενος- θύμα mobbing γίνεται αναποτελεσματικός, ενώ μελέτες έχουν δείξει ότι περιστατικά παρενόχλησης δημιουργούν ιδιαίτερα σοβαρά ψυχοσωματικά προβλήματα στα θύματα.

Τα δυναμικά που αναπτύσσονται εντός των εταιριών μπορούν να δράσουν ενισχυτικά ως προς τις καταχρηστικές συμπεριφορές. Ο εκφοβισμός, όπως και αν αυτός εκδηλώνεται, ολοκληρώνεται με την αποχώρηση του θύματος από το εργασιακό του περιβάλλον.

Οι ιδιοκτήτες και η διοίκηση των εταιριών θα πρέπει να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη το φαινόμενο αυτό και να εστιάσουν στην αντιμετώπισή του.

Ο κ. Ιωάννης Λαδερός και ο κ. Δημήτριος Σούρας

Ο κ. Ιωάννης Λαδερός και ο κ. Δημήτριος Σούρας

Ο κ. Ιωάννης Λαδερός, CEO του Ομίλου SRH Marine Group ανέφερε στο πλαίσιο στης εκδήλωσης πως «Φαινόμενα όπως το Mobbing, ο ενδοεπιχειρησιακός εκφοβισμός και ο σεξισμός, δεν επηρεάζουν μόνο τα θύματα, αλλά και τις οικογένειές τους, τους συναδέλφους τους και τις εταιρείες στις οποίες εργάζονται».