Ναυτική Μετεωρολογία: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

0

Τη Δευτέρα 19, την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023, θα διεξαχθεί το Webinar Σύγχρονης Ναυτικής Μετεωρολογίας. Το webinar αποτελεί μία σύγχρονη και ολοκληρωμένη προσέγγιση στο τόσο ευαίσθητο για την ασφάλεια ενός πλοίου τομέα της ναυτικής μετεωρολογίας, γεφυρώνοντας με ένα μοναδικό τρόπο την παλαιά αλλά πάντα χρήσιμη γνώση με όλες τις τελευταίες εξελίξεις στα θέματα του καιρού στο πλοίο.

Στο σεμινάριο που έχουν παρακολουθήσει εκατοντάδες πλοίαρχοι, παρέχονται έντυπες σημειώσεις, ασκήσεις και βιντεομαθήματα.

Ένα ολοκληρωμένο διαδικτυακό σεμινάριο 9 ωρών που εκπαιδεύει τον επαγγελματία ή δόκιμο ναυτικό:

  • να διαβάζει και να κατανοεί τους επίσημους χάρτες που λαμβάνει στο πλοίο
  • να διαβάζει κυματικούς χάρτες
  • να κάνει πρόγνωση με βάση τα μετεωρολογικά στοιχεία που λαμβάνει στο πλοίο
  • να σχεδιάζει την πορεία του με ασφάλεια και οικονομία, αποφεύγοντας τις δυσάρεστες συνέπειες μίας κακοκαιρίας
  • να αξιοποιεί στο έπακρο σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία καιρικών προγνώσεων

Για εγγραφή πατήστε εδώ.

Το Webinar απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες όσο και και δόκιμους ναυτικούς, ανεξαρτήτως βαθμού. Για τη διασφάλιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης ο μέγιστος αριθμός των συμμετεχόντων σε κάθε webinar είναι τα 15 άτομα.

Η 1η και η 2η μέρα του webinar είναι αφιερωμένη στον τρόπο ανάγνωσης των χαρτών επιφανείας (facsimile) και των κυματικών χαρτών. Μέσα από πλήθος παραδειγμάτων και πρακτικών εφαρμογών, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν όχι μόνο να διαβάζουν τους χάρτες αλλά και τον τρόπο να δουλεύουν με αυτούς, αποφεύγοντας έτσι τις επικίνδυνες καιρικές καταστάσεις και σχεδιάζοντας την πορεία τους με ασφάλεια και σιγουριά. Επίσης μαθαίνουν για πιο λόγο, πρέπει πάντα να διαβάζουν εν πλω το facsimile, ακόμα και εάν διαθέτουν προγράμματα καιρικής πλοήγησης.

Η 3η μέρα είναι αφιερωμένη στις σύγχρονες μεθόδους που υπάρχουν για να λαμβάνονται όλες οι επίσημες μετεωρολογικές πληροφορίες στο καράβι μέσω e-mail. Έτσι αναλύονται όλες οι σύγχρονες μέθοδοι με τις οποίες ο καπετάνιος μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στην πρόγνωση του καιρού, σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη και αν είναι, χωρίς να εξαρτάται από το facsimile ή το γραφείο. Παράλληλα εξηγείται και η χρησιμότητα των Grib Files ενώ δίδονται και δωρεάν εφαρμογές καιρού. Κατά τη διάρκεια της 2ης μέρας οι συμμετέχοντες δουλεύουν με το laptop τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ύλη και την οργάνωση του σεμιναρίου πατήστε εδώ.