Εργαστήρια πληροφορικής για νέους από το Ίδρυμα Ευγενίδου

0

Το Ίδρυμα Ευγενίδου διοργανώνει, για μια ακόμη φορά, τα εργαστήρια Python 1 και Python 2 στο UTech Lab.

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε νέους, από 12 έως 18 ετών και αφορούν την εκάμθηση της δημοφιλούς και πολύ χρηστικής γλώσσας Python.

Eργαστήριο Python 1

Το εργαστήριο αυτό αποτελεί μία εισαγωγή στις θεμελιώδεις έννοιες προγραμματισμού και στην γλώσσα προγραμματισμού Python, μία δημοφιλή, προσιτή και με μεγάλη χρηστικότητα γλώσσα. Οι συμμετέχοντες/ουσες θα κατανοήσουν τις βασικές δομές δεδομένων, καθώς και τις δομές ελέγχου. Επίσης θα καλυφθούν συναρτήσεις εισόδου και εξόδου δεδομένων, καθώς και βασικοί αλγόριθμοι, και τέλος θα δημιουργήσουν διασκεδαστικά παιχνίδια, όπως η κρεμάλα και το mastermind.

Το εργαστήριο αποτελείται από τέσσερεις δίωρες ενότητες. Για την συμμετοχή δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία προγραμματισμού.

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: Σάββατο 9/03, 16/03, 23/03 & 31/03, ώρα 15:00-17:00

Eργαστήριο Python 2

Το εργαστήριο αυτό αποτελεί συνέχεια του εργαστηρίου «Εισαγωγή στην Python» και έχει σκοπό να φέρει τους συμμετέχοντες/ουσες σε επαφή με πιο προχωρημένες έννοιες της γλώσσας προγραμματισμού Python. Οι συμμετέχοντες/ουσες θα μάθουν να οργανώνουν τον κώδικά τους σε packages και modules και θα χρησιμοποιήσουν έτοιμα packages για να μετατρέψουν κείμενο σε ASCIIArt και σε ανθρώπινη φωνή (TTS). Επίσης θα γίνει σύντομη εισαγωγή στην client-server αρχιτεκτονική και οι συμμετέχοντες/ουσες θα κατασκευάσουν την δική τους chat εφαρμογή. Θα γνωρίσουν τις αναδρομικές συναρτήσεις και τα εργαλεία με τα οποία θα παρακολουθούν την εκτέλεση του προγράμματός τους. Τέλος, χρησιμοποιώντας Raspberry Pi θα μάθουν να αλληλεπιδρούν με το hardware ελέγχοντας LEDs, θερμόμετρα και mini vibration motors.

Για την παρακολούθηση απαιτείται βασική γνώση Python ή προηγούμενη εμπειρία προγραμματισμού. Το εργαστήριο αποτελείται από τέσσερεις δίωρες ενότητες.

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: Σάββατο 9/03, 16/03, 23/03 & 31/03, ώρα 12:30-14:30

Παράλληλα τον Μάρτιο πραγματοποιούνται δύο ακόμη εργαστήρια για νέους/ες 12-18 ετών. Πρόκειται για το εργαστήριο Κρυπτογραφίας, καθώς και για το δημιουργικό εργαστήριο 3D modeling.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν, ενώ απατείται προεγγραφή στο τηλέφωνο 210 9469 694.