Σεμινάριο Μετεωρολογίας για τις ελληνικές θάλασσες

0

Το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019, θα διεξαχθεί το διήμερο σεμινάριο Ναυτικής Μετεωρολογίας για τις Ελληνικές Θάλασσες. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της εταιρίας StormGeo (Βασιλέως Αλεξάνδρου 14-20, Περιστέρι).

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ναυτικούς που εργάζονται στις Ελληνικές Θάλασσες και τη Μεσόγειο, ιστιοπλόους (επαγγελματίες ή μη), skippers, κατόχους ή χειριστές ταχύπλοων σκαφών ή ανθρώπους που τους ενδιαφέρει γενικά η μετεωρολογία και δραστηριοποιούνται στις Ελληνικές Θάλασσες, καθώς και σε όποιον θέλει να μάθει τα μυστικά του καιρού στις Ελληνικές Θάλασσες.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια του διήμερου σεμιναρίου θα γίνει αναφορά στην αλληλεπίδραση ανέμου και ξηράς σε παράκτιες περιοχές – σπηλιάδες, στα μελτέμια, στη θαλάσσια αύρα, στην πρόγνωση βροχής, καθώς και σε πρακτικά σημάδια που προειδοποιούν για μία ενδεχόμενη μεταβολή του καιρού. Επιπλέον θα γίνει αναφορά στους τύπους καιρού που επηρεάζουν τη χώρα μας και στην πρόγνωση ύψους κύματος.

Εισηγητής των σεμιναρίων είναι ο Δρ. Νίκος Μαζαράκης, καθηγητής Ναυτικής Μετεωρολογίας, επισκέπτης καθηγητής του Uninettuno University Institute for International Maritime Studies και διευθυντής του ελληνικού γραφείου της StormGeo.

Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο μπορείτε να βρείτε εδώ.