Χρήσιμες Εφαρμογές για Smartphones

Ναυτικoύ ενδιαφέροντος

Tide Prediction (Android) – Περιζήτητη εφαρμοφή για την offline προβολή των παλλιροϊκών κυμμάτων.

Marine Tides Planner (App Store) – Εφαρμοφή για την offline προβολή των παλλιροϊκών κυμμάτων για περισσότερους από 5.000 προορισμούς.

Theodolite (AppStore) – Η Theodolite HD είναι μια εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητα για iPad η οποία χρησιμεύει ως πυξίδα, GPS, χάρτης, zoom camera κ.α. Είναι εξαιρετική όταν πρόκειται για δραστηριότητες στη φύση.

Grog Knots (App Store) – Εύκολη και γρήγορη εκμάθηση όλων των γνωστών, ναυτικών κόμπων με φωτογραφίες και animations βήμα προς βήμα.

MarineTraffic (AIS) (App Store) – Η επίσημη εφαρμογή του MarineTraffic.com για κινητά τηλέφωνα με λογισμικό iOS.

Ship Finder SF Free (App Store) – Μια από τις περιζήτητες εφαρμογές εντοπισμού πλοίων στην αγορά. Έχει αξιολογηθεί ως μια από τις 10 καλύτερες εφαρμογές στην κατηγορία Navigation, για περισσότερες από 30 χώρες.

Windguru (AppStore) and (Android) – Περιέχει στοιχεία για ανέμους, κύματα και καιρικές συνθήκες σε περισσότερα από 3000 σημεία ενδιαφέροντος στον κόσμο.

Marine: Europe (App Store) – Ναυτικοί χάρτες τις εταιρείας Navionics. Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα για offline πλοήγηση αν έχει προηγηθεί λήψει των χαρτών.

 

Μετεωρολογίας (Για android)

Sea Storm: Ωραία και απλή εφαρμογή που μας παρέχει τα επίσημα advisories αλλά και διαγράμματα για τους τροπικούς κυκλώνες του βόρειου Ατλαντικού και του βορειοανατολικού Ειρηνικού. Βασίζεται στις προγνώσεις της NOAA.

SailGrib: Πολύ χρήσιμη εφαρμογή (υπάρχει και δωρεάν έκδοση) που αποκωδικοποιεί τα gribfiles και έτσι μας δίνει πρόγνωση καιρού σε ολόκληρο τον κόσμο. Βασίζεται στο παγκόσμιο αμερικάνικο μοντέλο πρόγνωσης GFS..

NOAA Free Now: Εξαιρετικά χρήσιμη εφαρμογή καθώς περιέχει όλες τις επίσημες πληροφορίες και προειδοποιήσεις από τη NOAA και την OPC αλλά και δορυφορικές εικόνες ειδικά επεξεργασμένες.

NOAA Smart Buoys: Η ΝΟΑΑ έχει αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο από αυτόματους πλωτούς μετεωρολογικούς σταθμούς. Με αυτή την εφαρμογή μπορείτε να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις μετρήσεις από το δίκτυο.

HF Weather Fax for marine: Αν και υπάρχει ειδικό σεμινάριο για το πως να μην λαμβάνουμε τους χάρτες μέσω facsimile (πληροφορίες εδώ), αυτή η εφαρμογή μας επιτρέπει να κατεβάζουμε τους επίσημους χάρτες από το κινητό μας.

WeatherPro: Ίσως τα καλύτερα γραφικά σε app καιρού. Δεν είναι μόνο για ναυτικούς αλλά αποτελεί μία γενική εφαρμογή καιρού.

CSEM EMSC: Αν και δεν αποτελεί εφαρμογή για καιρό, μας άρεσε και για αυτό την βάζουμε στη σχετική λίστα. Η εφαρμογή αυτή αφορά τους σεισμούς και θα τη βρείτε αρκετά ενδιαφέρουσα. Ευχόμαστε να μην σας χρειαστεί.

Οι σύνδεσμοι μετεωρολογίας χορηγήθηκαν από την MeteoMarine.