H αποδοτικότητα των κινητήρων στο επίκεντρο νέας τριμερούς συνεργασίας

0

Στο πλαίσιο αναζήτησης για πιο αποδοτικές και οικολογικά βιώσιμες λύσεις η HD Hyundai Marine Solution σε συνεργασία με την Accelleron υπέγραψε συμφωνία με τη διαχειρίστρια εταιρεία Neptune Lines Shipping Neptune Lines Shipping and Managing Enterprises SA για την παροχή λύσεων EPLO (Engine Part Load Optimization) για τέσσερα πλοία μεταφοράς αυτοκινήτων (RO-RO).

Η βελτιστοποίηση της μηχανής μέσω του EPLO είναι μία διαδικασία που αντιμετωπίζει το πρόβλημα της μειωμένης απόδοσης των μηχανών όταν λειτουργούν υπό συνθήκες χαμηλού φορτίου, δηλαδή όταν δεν εκμεταλλεύονται τη μέγιστη δυνατή ισχύ τους. Ο περιορισμός στην ισχύ είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών της ναυτιλίας να ευθυγραμμιστεί με τις περιβαλλοντικές διατάξεις του ΙΜΟ που αφορούν τους δείκτες ΕΕΧΙ (Energy Efficiency Existing Ship Index) και CII (Carbon Intensity Indicator).

Η λύση EPLO επιδιώκει να βελτιστοποιήσει την αποδοτικότητα των μηχανών με την αναβάθμιση του υπερπληρωτή διατηρώντας την αποδοτικότητα της καύσης σε υψηλά επίπεδα ακόμα και αν η μηχανή δεν λειτουργεί στο μέγιστο. Ταυτόχρονα, διασφαλίζεται ένα προσεκτικά προσαρμοσμένο timing έγχυσης του καυσίμου καθώς και την ποσότητα έγχυσης αυτού αποφεύγοντας την υπερβολική ή την ανεπαρκή καύση. Τέλος, η ρύθμιση της αναλογίας του μείγματος καύσιμου – αέρα που εισέρχεται στην μηχανή εξασφαλίζει ότι υπάρχει αρκετή ποσότητα αέρα για την πλήρη καύση του καυσίμου, μειώνοντας τις εκπομπές και βελτιστοποιώντας την κατανάλωσή του.

Με την εφαρμογή του EPLO μπορεί να καταναλώνεται έως και 6 γρ. λιγότερο καύσιμο για κάθε κιλοβατώρα ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από την μηχανή. Αυτή η βελτίωση συνεπάγεται την αντίστοιχη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Πηγή: Ναυτικά Χρονικά