Καναδάς: Εκκλήσεις ΜΚΟ για την προστασία των φαλαινών από την υποβρύχια ηχορύπανση

0

Για την ανάγκη ανάπτυξης ενός σχεδίου, από την πλευρά της καναδικής κυβέρνησης, για την προστασία των θαλάσσιων θηλαστικών από την υποβρύχια ηχορύπανση κάνει λόγο η WWF Canada.

Mε την υποβρύχια ηχορύπανση να αυξάνεται σημαντικά στις θάλασσες του Καναδά, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε δεσμευτεί για την κατάρτιση ενός προσχεδίου του Ocean Noise Strategy το καλοκαίρι του 2021. Η προθεσμία υποβολής του σχεδίου μετατέθηκε για το 2022, ενώ η τελική στρατηγική αναμενόταν να δρομολογηθεί το 2023. Παρότι βρισκόμαστε στον δεύτερο μήνα του 2024, το εν λόγω σχέδιο δεν έχει ακόμη κατατεθεί.

Η WWF Canada καλεί τώρα την κυβέρνηση να μην αφήσει να περάσει άλλος ένας χρόνος χωρίς να παραδώσει το σχέδιο για την προστασία των φαλαινών και άλλων θηλαστικών. Για τον λόγο αυτό, η οργάνωση ξεκινά την εκστρατεία #LessNoise.

«Σε ορισμένα μέρη του ωκεανού, ο ήχος είναι 100 φορές πιο δυνατός από ό,τι θα ήταν υπό φυσιολογικές συνθήκες, και με την ανθρώπινη δραστηριότητα στον ωκεανό να συνεχίζει να εντείνεται, ο Καναδάς χρειάζεται ένα ισχυρό σχέδιο άμεσα», δήλωσε ο Hussein Alidina, επικεφαλής ειδικός της WWF Καναδά για τη θαλάσσια προστασία.

Πηγή: Ναυτικά Χρονικά