To Starlink σε ολόκληρο τον στόλο της Hapag-Lloyd

0

Μετά από μια πιλοτική δοκιμή σε τέσσερα πλοία της, η Hapag-Lloyd επεκτείνει τη χρήση του συστήματος Starlink στον στόλο της. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Hapag-Lloyd έλαβε ιδιαίτερα θετικά σχόλια για την πιλοτική δοκιμή του συστήματος δορυφόρων χαμηλής τροχιάς της SpaceX του Ίλον Μασκ. Η τεχνολογία επέτρεψε στους ναυτικούς διαδικτυακή σύνδεση με άνευ προηγουμένου ταχύτητες.

Επόμενο βήμα συνιστά η τοποθέτηση της τεχνολογίας στα πλοία της Hapag-Lloyd μέχρι το πέρας του έτους, προκειμένου η υπηρεσία να ενεργοποιηθεί από το 2024 και έπειτα. Πέραν του γεγονότος ότι το Starlink θα επιφέρει σημαντικά οφέλη στους ναυτικούς και στην ικανότητά τους να επικοινωνούν με τους δικούς τους ανθρώπους, η υπηρεσία παρέχει περαιτέρω οφέλη. Ενδεικτικά, επιτρέπει στην εταιρεία να πραγματοποιεί απομακρυσμένες εργασίες συντήρησης και επιθεώρησης.

O COO της Hapag-Lloyd, Dr. Maximilian Rothkopf, σχολίασε μεταξύ άλλων: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που προσφέρουμε στους ναυτικούς μας ίντερνετ υψηλών ταχυτήτων μέσω της υπηρεσίας Starlink, υποστηρίζοντας την ευημερία τους εν πλω».