Isalos.net: Ξενάγηση στην εικαστική έκθεση «The Sea Around Us»

0

Αυτό το φθινόπωρο στον χώρο τέχνης και πολιτισμού TAVROS (Αναξαγόρα 33 -1ος όροφος-, 177 78 Ταύρος), η έκθεση «The Sea Around Us» εστιάζει στη σύνθετη σχέση του ανθρώπου με την θάλασσα αλλά και τον γόνιμο διάλογο μεταξύ καλλιτεχνικών πρακτικών και πόλης.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Isalos.net διοργανώνει δύο ξεναγήσεις στην έκθεση, το Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022 και ώρες 11:00 – 12:00 και 12:00 – 13:00.

Καθότι πρόκειται για περιορισμένο αριθμό ατόμων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για δήλωση ενδιαφέροντος πατήστε εδώ.

Σχετικά με την έκθεση

O τίτλος της έκθεσης “The Sea Around Us” προέρχεται από το ομώνυμο βιβλίο της πρωτοπόρου θαλάσσιας βιολόγου Rachel Carson. Η έκθεσή είναι το αποτέλεσμα πολλών συνεργασιών και αποτελείται από τρία βασικά κεφάλαια – ένα αρχείο που εξετάζει την επιρροή των Ελλήνων εμπόρων στα λιμάνια της Μασσαλίας και της Οδησσού τον 19ο αιώνα, έργα σύγχρονης τέχνης που αφηγούνται την εργασία, τον μόχθο και τα όνειρα των εργατών και των ναυτικών της θάλασσας, καθώς και μια σειρά από προβολές που ταξιδεύουν τον/την επισκέπτη/-τρια σε λιμάνια σε όλο τον κόσμο.

Συνολικά η έκθεση είναι μια πρόσκληση στους/στις επισκέπτες/-τριές της να αφουγκραστούν την πολυεπίπεδη σχέση μας με τον κύκλο ζωής της θάλασσας, των καραβιών που ατέρμονα τη διασχίζουν και των ανθρώπων των οποίων η ζωή εξαρτάται από τη σκληρή εργασία από λιμάνι σε λιμάνι.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες,-ιδες: Νίκος Μάρκου, Jacob Moe, Hira Nabi, Ευτύχης Πατσουράκης, Γιώργος Σαλαμέ, Lena Maria Thüring.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση θα βρείτε εδώ.

Edited-674

 

Σχετικά με τον χώρο τέχνης και πολιτισμού TAVRO

Ο TAVROS σκοπεύουμε να λειτουργήσει όσο το δυνατόν περισσότερο ως ένας ανοιχτός, φιλόξενοςχώρος, που έχει το θάρρος μέσα από ένα πρόγραμμα εκθέσεων, δράσεων, συζητήσεων, προβολών και εκπαιδευτικών εργαστηρίων να καταπιάνεται με θέματα όπως αυτά της κλιματικής και ανθρωπιστικής κρίσης.
Η θάλασσα είναι ένας τόπος που χωρίζει και ενώνει, είναι σύνορο, είναι ένας γεωγραφικός χώρος που έχει τη δική του νομοθεσία και κανόνες, αλλά, ό,τι και να είναι, τελικά ποτέ δεν σταματά να γεννάει την ελπίδα.