Επιλέγω Ναυτιλία: 370 πρωτοετείς σπουδαστές ΑΕΝ βάζουν πλώρη για το πρώτο μπάρκο

0

Οι φερέλπιδες αξιωματικοί Εμπορικού Ναυτικού συμμετείχαν, για μια ακόμη χρονιά, στην καθιερωμένη ημερίδα- συνάντηση σπουδαστών των Ναυτικών Ακαδημιών της χώρας με εκπροσώπους ναυτιλιακών εταιρειών, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και φορέων.

Η 31η ημερίδα «Επιλέγω Ναυτιλία» διοργανώθηκε από την Isalos.net το Σάββατο, 13 Aπριλίου 2024, στο επιβατηγό πλοίο «Άνεμος» της Aegean Sea Lines, στο λιμάνι του Πειραιά.

Η ημερίδα προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον αλλά και την ενεργό συμμετοχή 370 και πλέον σπουδαστών από τις ΑΕΝ Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Καλύμνου, Κύμης, Σύρου, Ύδρας, Χίου, Μητροπολιτικού Κολλεγίου (Warsash Maritime Academy), καθώς και τη συμμετοχή 103 εταιρειών και οργανισμών, 35 εκ των οποίων είχαν παρουσία με ειδικά περίπτερα.

Η ημερίδα «Επιλέγω Ναυτιλία», η οποία πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη υποστήριξη της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ναυτικών του ΥΝΑΝΠ, αλλά και των διοικήσεων και διευθύνσεων των συμμετεχουσών Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, περιλάμβανε 2 επιμέρους θεματικά πάνελ που στόχο είχαν τη βέλτιστη δυνατή προετοιμασία των σπουδαστών για το πρώτο εκπαιδευτικό ταξίδι, αλλά και την παροχή χρήσιμων πληροφοριών σχετικά με τη ζωή στο πλοίο και τις ιδιαιτερότητες της γέφυρας και του μηχανοστασίου, τις προκλήσεις του ναυτικού επαγγέλματος σήμερα αλλά και στο μέλλον, καθώς και την υγεία και ασφάλεια εν πλω.

O Δρ. Λεωνίδας- Δημητριάδης Ευγενίδης, Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου και Ναυτιλιακός Πρεσβευτής Καλής Θελήσεως του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO) στην Ελλάδα

O Δρ. Λεωνίδας- Δημητριάδης Ευγενίδης, Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου και Ναυτιλιακός Πρεσβευτής Καλής Θελήσεως του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO) στην Ελλάδα

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της ημερίδας, οι παρευρισκόμενοι πρωτοετείς σπουδαστές των ΑΕΝ είχαν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους, τόσο στους ομιλητές -κατά τη διάρκεια των πάνελ- όσο και στα στελέχη των εταιρειών που βρίσκονταν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Εναρκτήριο χαιρετισμό στην ημερίδα απηύθυνε ο οικοδεσπότης, Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου και Ναυτιλιακός Πρεσβευτής Καλής Θελήσεως του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO) στην Ελλάδα, Δρ. Λεωνίδας- Δημητριάδης Ευγενίδης. Τους πρωτοετείς σπουδαστές των ΑΕΝ καλωσόρισε επίσης, εκ μέρους του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο αντιναύαρχος Λ.Σ. Δρόσος Ρεΐζης, Α’ Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος. Το «παρών» στην ημερίδα έδωσε και ο αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Φώτιος Κιάμος, Διευθυντής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ναυτικών.

DSC_1060-Enhanced-NR

 

Το πρώτο μπάρκο σε Φορτηγά Πλοία, Containerships, Επιβατηγά

(Α-Δ): καπτ. Γεώργιος Γεωργούλης, Isalos.net, καπτ. Γεώργιος Ευμορφόπουλος, Aegean Sea Lines, Βιβή Κολλιοπούλου, WISTA Hellas, Λεοντής Τσιμπόγλου, Danaos Shipping Co. Ltd., καπτ. Ελευθέριος Αλιφιέρης, Diana Shipping Services S.A., Νικόλαος Λιούμης, Maran Dry Management / Angelicoussis Group, καπτ. Ιωάννης Κάρλος, Neda Maritime Agency, Κώστας Κατσουλιέρης, NorthStandard

DSC_1782-Enhanced-NR

 

Το πρώτο μπάρκο σε Δεξαμενόπλοια & LNG carriers

(Α-Δ): καπτ. Γεώργιος Γεωργούλης, Isalos.net, καπτ. Ανδρέας Λαζάρου, Alpha Gas S.A., καπτ. Κωνσταντίνος Στρίκος, Maran Gas Maritime / Angelicoussis Group, καπτ. Θεόδωρος Λάλας, IRI / Marshall Islands Registry, καπτ. Νικόλαος Μεϊντάνης, Polembros Shipping

Στιγμιότυπα από τα Desks των συμμετεχουσών εταιρειών:

Στιγμιότυπα από την Εκδήλωση:

Φωτό: Isalos.net & Emmanouela Bourbouhakis

Οι εκδηλώσεις της Isalos.net πραγματοποιούνται με την αρωγή και την υποστήριξη:

χορηγοί, υποστηρικτές, αρωγοί isalos.net (19)