Aegean Ro-Boat: Ο πρώτος αγώνας αυτόνομων σκαφών στην Ελλάδα

0

Στη Σύρο αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2023 o πρώτος διεθνής διαγωνισμός αυτόνομων σκαφών Aegean Ro-Boat.

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό που διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και την MarineTraffic και προσκαλεί φοιτητές και φοιτήτριες να σχηματίσουν ομάδες, μέσα από τις οποίες θα σχεδιάσουν και θα αναπτύξουν αυτόνομα ρομποτικά σκάφη, που θα μπορούν να λειτουργήσουν σε πραγματικές συνθήκες.

Το 1ο Aegean Ro-Boat, θα είναι κάτι περισσότερο από έναν απλό αγώνα σκαφών, καθώς αποσκοπεί στην δοκιμή και στη χρήση καινοτόμων τεχνολογικών ιδεών, στη δημιουργικότητα και στην ομαδικότητα.

Όσον αφορά τους κανόνες του διαγωνισμού, είναι οι εξής:

  • Η καλύτερη ομάδα στο νερό κερδίζει
  • Το μέγεθος των σκαφών δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 2,5 μέτρα, ενώ θα πρέπει να έχουν σχεδιαστεί από φοιτητές.
  • Εταιρείες μπορούν να υποστηρίξουν τις προσπάθειες των ομάδων, μέσω χορηγιών

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του IEEE Oceanic Engineering Society, με την υποστήριξη του MIT Media Lab και άλλων έγκριτων φορέων.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του διαγωνισμού, θα πραγματοποιηθεί σχετικό summer school, με στόχο την προετοιμασία των ομάδων για τους τελικούς αγώνες.

Εάν είστε φοιτητής/τρια και λάτρης της ναυτικής τεχνολογίας, εκμεταλλευτείτε την δυνατότητα να αναπτύξετε τις ιδέες σας με τις ομάδες σας.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Φωτο: Αρχείου, MIT News