Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών: Η νέα ηγεσία

0

Με ανανεωμένη σύνθεση η Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών ξεκινά τη δυναμική της παρουσία για την επόμενη τριετή θητεία.

Σύμφωνα με το επίσημο Δελτίο Τύπου, το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο, συνήλθε σήμερα 10 Φεβρουαρίου 2022 στα γραφεία της ΕΕΕ και συγκροτήθηκε σε Σώμα ως εξής:

Πρόεδρος: ​Τραυλού Ν. Μελίνα
Αντιπρόεδροι: ​Χανδρής Δ. Μιχαήλ, Λαιμός Ν. Αντώνιος-Θωμάς
Γραμματείς:​​Φαφαλιός Ι. Δημήτριος, Βενιάμης Θ. Νικόλαος
Ταμίας: ​Ξυλάς Α. Ιωάννης
Αναπλ. Ταμίας:​Καρούσης Ι. Κωνσταντίνος

Μέλη κατά αλφαβητική σειρά οι κ.κ. : Αγγελικούση Ι. Μαρία, Αγγελόπουλος Κ. Γεώργιος, Γιουρούκος Δ. Γεώργιος, Δράγνης Π. Ιωάννης, Ευσταθίου Α. Φίλιππος, Κανελλάκης Χ. Φραγκίσκος, Καραγεωργίου Κ. Γεώργιος, Κουμάνταρος Γ. Ιωάννης, Κούστας Δ. Ιωάννης (Δρ.), Κωνσταντακόπουλος Β. Κωνσταντίνος, Λεκανίδης Δ. Στέφανος, Λιβανός Σ. Γεώργιος, Λύρας Κ. Ιωάννης, Μαρινάκης Μ. Ευάγγελος, Μαρτίνος Κ. Νικόλαος, Νομικός Α. Μάρκος, Οικονόμου Χ. Γεώργιος, Παληού Σ. Σεμίραμις, Παπαγιαννόπουλος Α. Βασίλειος, Παππάς Π. Αλέξανδρος, Προκοπίου Γ. Ιωάννα, Σαρακάκης Δ. Δημήτριος Φραγκίσκος, Φραγκίστα Α. Μαρία.

Η Μελίνα Τραυλού κόρη του Νικόλαου και της εικαστικού Μαρίτσας Τραυλού είναι η πρώτη γυναίκα που θα αναλάβει τη θέση της προέδρου στην ΕΕΕ, έχοντας συγκεντρώσει σημαντικό αριθμό ψήφων.

Η κυρία Τραυλού, με καταγωγή από την Κεφαλονιά, είναι πρόεδρος της Neptune Lines Shipping & Managing Enterprises, με στόλο 18 Ro-Ro, και της Neptune Dry, με στόλο πέντε Bulkers.

Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στις ΗΠΑ ενώ έχει υπάρξει έμπειρο και δραστήριο μέλος τόσο της ΕΕΕ όσο και του ΝΕΕ και γνωρίζει πολύ καλά τα εθνικά θέματα. Πέραν αυτού έχει υπηρετήσει σε σημαντικές θέσεις ευθύνης στην Ένωση Εφοπλιστών της Μάλτας αλλά και στην Ένωση Ευρωπαϊκών Εφοπλιστικών Ενώσεων (ECSA). Έχει επιτελέσει εξαιρετικά σημαντικό κοινωνικό έργο υποστηρίζοντας τόσο την ΣΥΝ- ΕΝΩΣΙΣ όσο και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις. Στη μνήμη του πατέρα της προφέρει κάθε χρόνο δωρεές για τις σπουδές νέων Ελλήνων στο εξωτερικό.

Δυναμικός χαρακτήρας και εξαιρετικά επιτυχημένη επιχειρηματίας συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αλλά και εξαιρετικά υψηλό αριθμό ψήφων από τους και τις συναδέρφους της για να διεκδικήσει δικαιωματικά τη θέση της προέδρου στο σημερινό ΔΣ.

Η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα εκφράζει τα συγχαρητήριά της στο νέο ΔΣ και προσμένει στη συνέχιση της εγρήγορσης και του σημαντικού έργου που επιτέλεσε το προηγούμενο ΔΣ αλλά και του πάθους για τα κοινά και για τη συνετή επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν την ελληνική ναυτιλία που επέδειξε ο απερχόμενος πρόεδρός του κ. Θεόδωρος Βενιάμης.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, κα Μελίνα Τραυλού, αμέσως μετά την ομόφωνη εκλογή της, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την τιμή να εκλεγώ ομόφωνα Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Η εμπιστοσύνη όλων με γεμίζει περηφάνια, αλλά κυρίως ταπεινότητα, σεβασμό κι ευθύνη ως προς την αποστολή μου.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον απερχόμενο Πρόεδρό μας, Θεόδωρο Βενιάμη για την πολυετή, συνεπή, πολυπεπίπεδη και διεθνώς αναγνωρισμένη προσφορά του στην ελληνική ναυτιλία και στο κοινωνικό αποτύπωμά της, μέσω της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ.

Μπροστά μας έχουμε πολλές και μεγάλες προκλήσεις. Προχωράμε ενωμένοι και προσηλωμένοι στο στόχο μας. Ένα στόχο εθνικό, ένα στόχο παγκόσμιο: να προασπίζουμε τα επιτεύγματα της ελληνικής ναυτιλίας».