«Cool Girl» της Laskaridis Shipping: Γνωρίστε ένα reefer

0

Η ομάδα της Isalos.net επισκέφτηκε πρόσφατα το πλοίο ψυγείο «Cool Girl» της Laskaridis Shipping κατά τη διάρκεια των επισκευών του, στον Νέο Μώλο Δραπετσώνας.

Το «Cool Girl» με σημαία Παναμά ναυπηγήθηκε το 1999. Έχει μήκος 143 μ. και πλάτος 23 μ., ενώ απαρτίζεται από 24 άτομα πλήρωμα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από κοντά τις διαδικασίες επισκευής του πλοίου. Ο πλοίαρχος αλλά και το πλήρωμα μας υποδέχτηκαν και μας ξενάγησαν στη γέφυρα, στο μηχανοστάσιο, στα αμπάρια (ψυκτικούς χώρους) και στο κατάστρωμα του πλοίου, εξηγώντας μας τον εξοπλισμό και τις λειτουργίες του.

Τα πλοία ψυγεία είναι πλοία ιδιαίτερης ναυπήγησης, τα οποία διαθέτουν, αντί για κύτη (κοινώς αμπάρια), μεγάλους ψυκτικούς χώρους, για τη συντήρηση και την ασφαλή μεταφορά ευπαθών φορτίων.

Συνηθέστερα φορτία που μεταφέρονται σε μεγάλες ποσότητες με πλοία ψυγεία είναι τα λαχανικά, τα φρούτα, τα ψάρια, το κρέας και διάφορα κτηνοτροφικά προϊόντα.

Ο Όμιλος Π. Λασκαρίδη στηρίζει έμπρακτα την ελληνική ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία για την επισκευή αλλά και για τον εξοπλισμό των πλοίων του.

To παραπάνω άρθρο δημοσιεύθηκε στο τεύχος Μαρτίου 2024 των Ναυτικών Χρονικών.

Το τεύχος Μαρτίου 2024 μπορείτε να το αποκτήσετε πατώντας εδώ.