«MV Ammoxostos» & «MV Kerynia»: Τα νεότευκτα πλοία της Safe Bulkers

0

Την παραλαβή δύο ακόμα νεότευκτων πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου υπό κυπριακή σημαία, ανακοίνωσε η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, Safe Bulkers, Inc., με διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Πόλυ Β. Χατζηωάννου.

Πρόκειται για δύο πλοία υψηλής ενεργειακής απόδοσης που κατασκευάστηκαν με σχεδιασμό που πληροί τις απαιτήσεις των κανονισμών του IMO που αφορούν στη μειωμένη εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα κατά 30% σε σύγκριση με το 2008 (EEDI – Phase 3) και επίσης συμμορφώνονται με τον τελευταίο κανονισμό για τις μειωμένες εκπομπές οξειδίων του αζώτου (NOx-Tier III).

Νωρίτερα, η εταιρεία είχε παραλάβει επτά ακόμα νεότευκτα φορτηγά πλοία υψηλής ενεργειακής απόδοσης (EEDI – Phase 3, NOx-Tier III). Πρόκειται για το MV Vassos, το MV Climate Respect, το MV Climate Ethics, το MV Climate Justice, το MV Pedhoulas Trader, το MV Morphou, καθώς και για το MV Rizokarpaso. Η Εταιρεία έχει σήμερα σε εξέλιξη ναυπηγικό πρόγραμμα που αφορά τη ναυπήγηση επτά ακόμα πλοίων υψηλών περιβαλλοντικών προδιαγραφών (EEDI – Phase 3, NOx-Tier III), συμπεριλαμβανομένων δύο Kamsarmax πλοίων διπλού καυσίμου (συμβατικού και μεθανόλης), με πρόγραμμα παράδοσης έως το πρώτο τρίμηνο του 2027.

Η ονοματοδοσία των συνολικά τεσσάρων (4) αδελφών πλοίων, MV Ammoxostos, MV Kerynia, MV Rizokarpaso και MV Morphou, με ονόματα που αντιστοιχούν σε κατεχόμενες πόλεις της Κύπρου αποτελεί μία κίνηση με έντονο συμβολισμό ενόψει των 50 χρόνων από την Τουρκική εισβολή και τη συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή τμήματος της Κυπριακή Δημοκρατίας.

Να σημειωθεί ότι όλα τα νεότευκτα θα φέρουν την κυπριακή σημαία. Η ένταξη των δεκαέξι (16) αυτών νέων υπερσύγχρονων πλοίων στο Κυπριακό νηολόγιο συμβάλλει δυναμικά τόσο στην ποιοτική όσο και στην ποσοτική ενίσχυση του καθώς στην περαιτέρω αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας της Κυπριακής σημαίας με «πράσινα» πλοία χαμηλών ρύπων.

Το παρόν άρθρο δημοσιεύθηκε στο τεύχος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2024 των Ναυτικών Χρονικών.

Το τεύχος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2024 των Ναυτικών Χρονικών μπορείτε να το βρείτε εδώ.