Wärtsilä: Η στρατηγική για την ανθρακική ουδετερότητα έως το 2030

0

Ο τεχνολογικός όμιλος Wärtsilä πρόσφατα ανακοίνωσε τους κλιματικούς στόχους «Set for 30», μέσω των οποίων δεσμεύεται μέχρι το 2030 να επιτύχει ανθρακικά ουδέτερες λειτουργίες καθώς και να δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο προϊόντων προετοιμασμένο για καύσιμα μηδενικών εκπομπών άνθρακα.

Συγκεκριμένα, ο στόχος της ανθρακικής ουδετερότητας αφορά τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου που προκύπτουν από τις εργοστασιακές δοκιμές κινητήρων, τις δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης του ομίλου και τις λοιπές του λειτουργίες, καθώς και τις έμμεσες εκπομπές που έχουν να κάνουν με την ηλεκτρική ενέργεια που παρέχεται στη Wärtsilä από υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. Ανάμεσα στα εργαλεία που διαθέτει η Wärtsilä για την επίτευξη του στόχου της ανθρακικής ουδετερότητας των λειτουργιών της είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, η αγορά πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας, η στροφή προς εναλλακτικά καύσιμα, η αξιοποίηση αποδοτικότερων τεχνολογιών και οι αντισταθμίσεις των εκπομπών που είναι δύσκολο να περιοριστούν.

Ο δεύτερος βασικός κλιματικός στόχος της Wärtsilä έχει να κάνει με την προετοιμασία του χαρτοφυλακίου της ώστε να μπορεί να υποστηρίξει καύσιμα απαλλαγμένα από τον άνθρακα έως το 2030. Το σημερινό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας δίνει στους πελάτες της τη δυνατότητα να στραφούν σε ανθρακικά ουδέτερα καύσιμα, όπως τα βιοκαύσιμα ή το συνθετικό μεθάνιο. Η Wärtsilä διευκολύνει τη μετάβαση προς τα καύσιμα του μέλλοντος προσφέροντας τεχνολογίες που δίνουν στους πελάτες της τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν βιωσιμότερα καύσιμα, μόλις αυτά γίνουν διαθέσιμα στην αγορά.

Φωτό: Frans Berkelaar/ PxHere
Πηγή: Ναυτικά Χρονικά