Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη Θάλασσα: Η γιορτή των πρωτοπόρων των ωκεανών

0

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη Θάλασσα (EMD), που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαΐου, είναι μια ετήσια διήμερη εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας οι κοινωνικοί εταίροι της γαλάζιας οικονομίας της Ευρώπης συναντώνται για να ανταλλάξουν απόψεις, να συζητήσουν και να σχεδιάσουν κοινές δράσεις για το θαλάσσιο περιβάλλον και τη βιώσιμη γαλάζια οικονομία.

Η EMD αποτελεί κοινό πεδίο συνάντησης των πρωτοπόρων των ωκεανών. Παρέχει μια ενδιαφέρουσα και ολοκληρωμένη διαδραστική εμπειρία για να σχηματίσει κανείς αντίληψη για την τρέχουσα κατάσταση σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, που αφορούν στη γαλάζια οικονομία και το θαλάσσιο περιβάλλον και να συζητηθούν οι τρόποι για να επιτευχθεί πρόοδος.
Κατά τη διάρκεια των εορτασμών συμμετέχει μεγάλος αριθμός διακεκριμένων ομιλητών, διοργανώνεται πληθώρα θεματικών συνεδρίων, εργαστήρια και συναντήσεις από φορείς της γαλάζιας οικονομίας, διάφορους οργανισμούς και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η EMD απευθύνεται σε επαγγελματίες που εργάζονται σε επιχειρήσεις, κυβερνήσεις, δημόσιους οργανισμούς, ΜΚΟ και πανεπιστήμια, καθώς και σε πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η διήμερη δια ζώσης διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ημέρας για τη Θάλασσα για το 2024 θα γίνει στην πόλη Σβέντμποργκ της Δανίας, στις 30 και 31 Μαΐου, με διοργανωτές την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον Δήμο του Σβέντμποργκ και τις αρμόδιες τοπικές αρχές, και συγκεκριμένα την Svendborg International Maritime Academy (SIMAC).