Βραδιά του Ερευνητή: Διαδικτυακές συναντήσεις ερευνητών με το ευρύ κοινό

0

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης ΕΚΕΤΑ – συμπεριλαμβανομένου του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ διοργανώνει τη Βραδιά του Ερευνητή την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, στο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη, από τις 17.00 μέχρι τις 21.00. Το ΕΚΕΤΑ διοργανώνει για 16 συνεχόμενα χρόνια την εκδήλωση αυτή, δημιουργώντας έτσι μια παράδοση.

Η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα και για το λόγο αυτό, η τήρηση των αποστάσεων,  η χρήση μάσκας και όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης από την COVID-19 είναι υποχρεωτικά.

Chat Lab-Διαδικτυακές συναντήσεις ερευνητών και κοινού

Στη Βραδιά του Ερευνητή παρουσιάζονται διάφορες δράσεις από το ΕΚΕΤΑ. Στόχος τους είναι η διάδοση της επιστήμης και η κατανόηση, εκ μέρους του κοινού, του σημαντικού ρόλου των ερευνητών στην πρόοδο και την ευημερία της κοινωνίας.

Μεταξύ των δράσεων αυτών είναι το “Chat lab”, το οποίο διοργανώθηκε για πρώτη φορά πέρυσι με μεγάλη επιτυχία.  Πρόκειται για σύντομες διαδικτυακές συναντήσεις ερευνητών (ανεξαρτήτου ηλικίας και εμπειρίας) με το ευρύ κοινό (όπως σχολεία, καθηγητές, ομάδες ειδικού ενδιαφέροντος, οικογένειες κλπ.). Οι διαδικτυακές αυτές συζητήσεις πρόκειται να διεξαχθούν από την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Σε ζεστό και φιλικό κλίμα, το κοινό έχει τη δυνατότητα να θέσει τα ερωτήματά του κατευθείαν στην πηγή της έρευνας, στους ίδιους τους ερευνητές

Πέρυσι, σε διάστημα πέντε ημερών, είκοσι ερευνητές του ΕΚΕΤΑ πραγματοποίησαν δεκάδες συναντήσεις με περισσότερους από 1000 πολίτες, κυρίως μαθητές.

Το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών

Το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ (Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης-ΝΠΙΔ), που εδρεύει στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, είναι ο κύριος ερευνητικός φορέας στον τομέα των Μεταφορών στην Ελλάδα, κι από τους σημαντικότερους και πλέον αναγνωρισμένους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας πανευρωπαϊκά και υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.