#NavigateTheChange: Οι κύριες προκλήσεις της ναυτιλίας στο επίκεντρο του 22ου Navigator

0

Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στην Αθήνα θα λάβει χώρα το «22ο NAVIGATOR 2023 – THE SHIPPING DECISION MAKERS FORUM», με θέμα #NavigateTheChange. Η έναρξη του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στις 09.30 ενώ η λήξη του αναμένεται στις 14.00.

Στόχος του συνεδρίου είναι να φέρει σε επαφή ηγέτες του κλάδου και φορείς λήψης αποφάσεων για να οραματιστούν τη «ναυτιλιακή βιομηχανία της επόμενης 20ετίας». Δεδομένου ότι τα επόμενα χρόνια αναμένεται να είναι γεμάτα προκλήσεις και διλήμματα, η εκδήλωση επιδιώκει να συγκεντρώσει ιδέες και προοπτικές για το σημερινό τοπίο της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Εναρκτήριο χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλης Κουτουλάκης και ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, George J. Tsunis.

Το φετινό συνέδριο θα αποτελείται από τα ακόλουθα τρία πάνελ, τα οποία θα εξετάσουν τις οικονομικές πτυχές του κλάδου, τις τεχνολογικές τάσεις και τις καινοτομίες στον κόσμο της ναυτιλίας. Μεταξύ των πάνελ, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα και τα τελικά συμπεράσματα των κλειστών συζητήσεων του 22ου NAVIGATOR 2023 – THE SHIPPING DECISION MAKERS FORUM, που αφορούσαν τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

1) Decarbonization
2) Maritime Logistics, Supply, Purchasing & Forwarding
3) Smart Shipping
4) Intersection of Human Performance, Technology & Training
5) Human Element
6) ESG
7) Know your client

  1. Πάνελ «Current trends and SEAsing opportunities», το οποίο θα παρέχει μια ολοκληρωμένη επισκόπηση του σημερινού ναυτιλιακού τοπίου, με έμφαση στις ευκαιρίες για επιχειρήσεις και τις τάσεις του κλάδου, βάση των εμπεριστατωμένων απόψεων από Αμερικάνικες εταιρίες και οργανισμούς.
  2. Πάνελ οργανισμών και θεσμικών φορέων «Navigating Sustainable Seas: the Global Perspective», το οποίο καταδεικνύει μια ολοκληρωμένη εικόνα των προσπαθειών και των προκλήσεων της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας για την επίτευξη της βιωσιμότητας, με έμφαση στη διεθνή συνεργασία, τα κανονιστικά πλαίσια και τις φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες, και την ενέργεια.
  3. Πάνελ για τη ναυτιλία, με εφοπλιστικές εταιρείες, με θέμα «Mastering the Tides of Change: Navigating Through Experiments and Dilemmas», το οποίο θα παρέχει μια περιεκτική επισκόπηση του τρόπου με τον οποίο οι ηγέτες και οι εμπειρογνώμονες του κλάδου πλοηγούνται στο εξελισσόμενο ναυτιλιακό τοπίο, πειραματίζονται με νέες στρατηγικές και τεχνολογίες και αντιμετωπίζουν τα διλήμματα και τις προκλήσεις που συνοδεύουν την αλλαγή στον κλάδο.

Περισσότερες πληροφορίες και την agenda του φόρουμ, μπορείτε να βρείτε εδώ.

#NAVIGATETHE_CHANGE