Ίδρυμα Ευγενίδου: Χορηγία ψηφιακών θερμομέτρων στα σχολεία της Σίφνου

0

Mαζί με τις πιο θερμές ευχές του για Καλή Σχολική Χρονιά προς την εκπαιδευτική κοινότητα της Σίφνου, το Ίδρυμα Ευγενίδου, στο πλαίσιο της ευρύτερης συμβολής του στην αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, προσέφερε στα σχολεία όλων των βαθμίδων του νησιού 20 ψηφιακά θερμόμετρα τελευταίας τεχνολογίας, ώστε να κάνει την καθημερινότητα μαθητών και εκπαιδευτικών του νησιού πιο ασφαλή.

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη δωρεά αποτελεί μέρος του εξαιρετικά σημαντικού προγράμματος δωρεών, χορηγιών και υποτροφιών του Ιδρύματος Ευγενίδου, το οποίο και συμβάλλει αδιάκοπα, για περισσότερο από 60 χρόνια, στους τομείς της επιστημονικής, τεχνικής και ναυτικής εκπαίδευσης μέσα από μια ποικιλία δράσεων.

242031148_4380681028674616_7514137383791025320_n

Το Ίδρυμα Ευγενίδου

Το κοινωφελές Ίδρυμα Ευγενίδου συστάθηκε το 1956 με τη μορφή του νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου, υλοποιώντας τη διαθήκη του εθνικού ευεργέτη Ευγένιου Ευγενίδη. Λειτουργεί με έδρα την Αθήνα, υπό τη μορφή του νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου. Σκοπός του είναι η συμβολή στην τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση των νέων στην πατρίδα μας. Το Ιδρυμα Ευγενίδου από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα λειτουργεί, συντηρείται, επεκτείνεται και εκσυγχρονίζεται με ιδίους και μόνον πόρους.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου προσφέρει σειρά δραστηριοτήτων, οι οποίες περιλαμβάνουν:

  • Χορήγηση υποτροφιών που κατά κύριο λόγο χορηγούνται στο ΕΜΠ και στο ΥΝΑΝΠ.
  • Συγγραφή και έκδοση διδακτικών εγχειριδίων για την τεχνική, την επαγγελματική, καθώς και για τη ναυτική εκπαίδευση.
  • Ενημερωμένη επιστημονική και τεχνική Βιβλιοθήκη.
  • Ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα Πλανητάρια στον κόσμο, με δυνατότητα προβολής ταινιών μεγάλης οθόνης.
  • Το νέο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας, που εκτείνεται σε 3 ορόφους και περιλαμβάνει 57 διαδραστικά εκθέματα και ειδικά εξοπλισμένους χώρους για εργαστήρια, επιδείξεις πειραμάτων και ομιλίες.
  • Σύγχρονους συνεδριακούς χώρους για τη φιλοξενία συνεδρίων και εκδηλώσεων.
  • Εργαστήριο Τεχνολογίας UTech Lab.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου είναι στρατηγικός εταίρος της ελληνικής πολιτείας και παραμένει δίπλα της στις δύσκολες στιγμές της.