Isalos.net & HELMEPA: Νέο Summer Camp στις Οινούσσες

0

Η Isalos.net θα διοργανώσει κατά τον προσεχή Ιούλιο για 4η συνεχόμενη χρονιά Κύκλο Θερινών Διαλέξεων Ναυτιλίας (Summer Camp) με προσκεκλημένους ομιλητές από τη ναυτιλιακή κοινότητα και συμμετέχοντες σπουδαστές, φοιτητές και απόφοιτους ΑΕΝ και ΑΕΙ που σχετίζονται με συναφή αντικείμενα.

Ο Κύκλος Θερινών Διαλέξεων που διοργανώνεται τον Ιούλιο 2021, πραγματοποιείται για μια ακόμη χρονιά με τη συνδρομή και την πολύτιμη αρωγή της HELMEPA και έχει ως θεματική «Εταιρική υπευθυνότητα, ατομικές δεξιότητες και καινοτομία στη σύγχρονη ναυτιλία».

Οι εργασίες του Summer Camp θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 11 Ιουλίου 2021, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του Summer Camp θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης που ορίζονται για τον COVID-19.

Tο Maritime Sustainability Summer Camp θα διεξαγχθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Οινουσσών, με την επιστημονική αρωγή του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και την υποστήριξη των WISTA Hellas και Συνδέσμου Φίλων Οινουσσών.

Χρυσός χορηγός του Isalos.net & HELMEPA Maritime Sustainability Summer Camp θα είναι η Contships Management Inc., ενώ χορηγοί θα είναι οι: Angelakos Hellas S.A., Blue Planet Shipping Ltd., Costamare Shipping Co. S.A., Diamantis Pateras Maritime Ltd., Dorian LPG, Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος», Nereus Shipping S.A., Panama Maritime Authority, Oinoussai Benevolent Fund (Ταμείο Ευπραγίας Οινουσσών), SEAVEN, Ulysses Systems. Η δράση πραγματοποιείται επίσης με την αρωγή όλων των υποστηρικτών της Isalos.net.

Το Summer Camp θα περιλαμβάνει διαλέξεις, ξεναγήσεις αλλά και ανοιχτούς διαλόγους για θέματα νέων πράσινων τεχνολογιών, πολιτικών και νομοθεσιών για θέματα βιωσιμότητας και προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Συμμετέχοντες εισηγητές θα είναι στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών, θεσμικών οργάνων και φορέων της ναυτιλίας, καθώς και μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι θερινές διαλέξεις απευθύνονται σε:

  • Δευτεροετείς, τριτοετείς και τελειόφοιτους σπουδαστές ΑΕΝ
  • Νέους Αξιωματικούς Ε.Ν. έως 27 ετών
  • Δευτεροετείς, τριτοετείς και τελειόφοιτους φοιτητές ΑΕΙ με γνωστικό αντικείμενο τις ναυτιλιακές, πολυτεχνικές ή περιβαλλοντικές σπουδές
  • Μεταπτυχιακούς φοιτητές σε προγράμματα σπουδών ναυτιλιακής, πολυτεχνικής ή περιβαλλοντικής κατεύθυνσης
  • Ναυτίλους της HELMEPA
  • Στελέχη της ναυτιλιακής βιομηχανίας έως 27 ετών με τουλάχιστον 1 έτος προϋπηρεσίας στη ναυτιλία

Για τη συμμετοχή στο Maritime Sustainability Summer Camp στις Οινούσσες απαιτείται είτε α) ο πλήρης εμβολιασμός για τη νόσο Covid-19 (Θα πρέπει ο/η ενδιαφερόμενος/η να προσκομίσει πιστοποιητικό εμβολιασμού) ή β) ο έλεγχος με διεξαγωγή Rapid Test από ιατρούς, πριν την αναχώρηση του πλοίου από τη Χίο για Οινούσσες.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η συμμετοχή στο Summer Camp είναι εντελώς δωρεάν, κατόπιν εξέτασης της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την υπεύθυνη επιτροπή του προγράμματος.

Επιπλέον, οι διοργανωτές θα μεριμνήσουν για την κάλυψη των εξόδων μεταφοράς των συμμετεχόντων από τη Χίο προς τις Οινούσσες και αντίστροφα, τη διαμονή τους στο νησί, καθώς και την σίτιση τους.

Πιο συγκεκριμένα, χάρη στην ευγενή παραχώρηση του Δήμου Οινουσσών, οι 25-30 συμμετέχοντες θα διαμείνουν εντελώς δωρεάν στο Μαθητικό Οικοτροφείο, σε δωμάτια των 4 ατόμων, ανά ζεύγη.

Οι ενδιαφερόμενοι που θα ταξιδέψουν από Πειραιά για Χίο με επιστροφή, δικαιούνται έκπτωση 30% επί της αξίας του εισιτηρίου τους χάρη στην ευγενική προσφορά της Attica Group. Η έκπτωση ισχύει και για μεταφορά ΙΧ οχημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με τους διοργανωτές στο email info@isalos.net ή και στο τηλέφωνο 2109222501.

Διοργάνωση

Isalos & HELMEPA

Υπό την Αιγίδα
Δήμος Οινουσσών

Με την Επιστημονική Αρωγή

Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Με την Υποστήριξη

WISTA Hellas ΣΦΟ

Χρυσός Χορηγός

Contships

Χορηγοί Summer Camp

Sponsors Summer Camp-2

Οι δράσεις της Isalos.net πραγματοποιούνται με την ευγενική αρωγή:

2021.03.15 - Isalos Sponsors