HELMEPA: Οι υποτροφίες για το ακαδημαϊκό έτος 2021- 2022

0

Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος-HELMEPA προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 τρεις υποτροφίες μεταπτυχιακών σπουδών επιπέδου Master’s, πλήρους (full-time) φοίτησης και παρακολούθησης με φυσική παρουσία, σε Πανεπιστήμια στην Ελλάδα ή σε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή/και τη Μεγάλη Βρετανία, ως εξής:

  • Για ναυτιλιακές σπουδές, ύψους 15.000€, στη μνήμη του Γιώργου Π. Λιβανού, Ιδρυτή της HELMEPA. Προτεραιότητα θα δοθεί σε νέους/νέες, τέκνα Ελλήνων ναυτικών.
  • Για περιβαλλοντικές επιστήμες, ύψους 15.000€, στη μνήμη του Καπετάν Βασίλη Κ. Κωνσταντακόπουλου, Επίτιμου Προέδρου της HELMEPA. Προτεραιότητα θα δοθεί σε νέους/νέες, που έχουν υπάρξει μέλη των περιβαλλοντικών προγραμμάτων «Παιδική HELMEPA» και «Ναυτίλοι».
  • Για ναυτιλιακές σπουδές, ύψους 10.000€, στη μνήμη του Νικολάου Σ. Αποστολόπουλου. Η υποτροφία είναι ευγενική χορηγία της οικογένειας του εκλιπόντος. Προτεραιότητα θα δοθεί στις εξειδικεύσεις που έχουν σχέση με το Ναυτικό Δίκαιο (Maritime Law) και τις Ναυτασφαλίσεις (Marine Insurance).

Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση οικονομικά ασθενέστερων φοιτητών που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στις ναυτιλιακές και περιβαλλοντικές επιστήμες, και ταυτόχρονα η επιβράβευση της αριστείας.

Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν υποψήφιοι/ες έως 27 ετών που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους σε ελληνικό Πανεπιστήμιο ή Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ), με βαθμό πτυχίου 7,5 και άνω.

Σε αυτό το σύνδεσμο θα βρείτε Πληροφορίες για τα απαραίτητα Δικαιολογητικά και την Αίτηση συμμετοχής που πρέπει να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι έως 30 Ιουνίου 2021 στην Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος- HELMEPA, Περγάμου 5, Ν. Σμύρνη 17121 (τηλ. 210-9343088).

Η HELMEPA, από το 1998, έχει στηρίξει με τη χορηγία υποτροφιών 46 νέους/νέες Πτυχιούχους Επιστήμονες να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή τους πορεία σε Πανεπιστήμια σε Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Καναδά, Γαλλία, Ισπανία, Κύπρο και Ελλάδα.