ΠΑ.ΠΕΙ.: Νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διαχείριση Λιμένων

0

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Διαχείριση Λιμένων και Παράκτια Οικονομία” του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς δημοσίευσε πρόσκληση για υποβολή υποψηφιοτήτων, για (50) πενήντα ενδιαφερόμενους/ες, στον 1ο κύκλο σπουδών, ακαδημαϊκού έτους 2021- 2022.

Το μονοετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα καλύπτει ένα σημαντικό κενό στην εκπαίδευση των εργαζομένων στα λιμάνια και όσων στοχεύουν να εργαστούν στο ευρύτερο cluster της λιμενικής βιομηχανίας, με αναφορά στη δυναμική της παράκτιας οικονομίας.

Το Πρόγραμμα παρέχει υψηλού επιπέδου θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις και καλλιεργεί δεξιότητες, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες της Λιμενικής Οικονομικής και Πολιτικής, της Παράκτιας Οικονομίας, της Διαχείρισης και Λειτουργίας Λιμένων και Λιμενικών Εγκαταστάσεων στη σχέση τους με την Εφοδιαστική αλυσίδα.
Αναλυτικές πληροφορίες θα δείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος, εδώ.

Σημειώνεται πως στην Ελλάδα το 25% του ΑΕΠ προέρχεται από δραστηριότητες που σχετίζονται με ναυτιλία, τουρισμό και το στοιχείο της «θάλασσας». Τα νησιά και ο παράκτιος χώρος της Ελλάδας, είναι το θεμέλιο της ελληνικής οικονομίας.

Ο ελληνικός θαλάσσιος χώρος παράκτιος και νησιωτικός, από το Αιγαίο, την Κρήτη και το Ιόνιο έχει διεθνή και ευρωπαϊκό χαρακτήρα ταυτόχρονα.
Για τούτο η εκπαίδευση και εξειδίκευση στελεχών του Δημοσίου στις εν λόγω υπηρεσίες, έχει μεγάλη σημασία και αξία.

Περισσότερες πληροφορίες για τους τρόπους εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα, θα βρείτε εδώ.

 

Φωτό: Bellergy RC/ Pixabay