Maritime UK: Ένας Έλληνας finalist στο ναυτιλιακό Διαγωνισμό Πτυχιακών εργασιών

0

Ο Ιωάννης Παλάσης, μεταπτυχιακός φοιτητής του MSc in Maritime Policy and Shipping Management του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ (Ηνωμένο Βασίλειο) διακρίθηκε για τη διπλωματική του εργασία με θέμα “Privatization of Ports and Container Terminal Concessions: The case of the Port of Piraeus”.

Πιο συγκεκριμένα, η διπλωματική του επιλέχθηκε ως η καλύτερη πτυχιακή εργασία του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 και κατά συνέπεια θα εκπροσωπήσει το Πανεπιστήμιο στον ναυτιλιακό διαγωνισμό πτυχιακών εργασιών Maritime Masters, που διεξάγει ετησίως από το 2018 ο βρετανικός οργανισμός Maritime UK.

Η τελική επιλογή της νικήτριας ναυτιλιακής διπλωματικής εργασίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου και ώρα 16:00-18:00 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) διαδικτυακά και σε ζωντανή σύνδεση, ανάμεσα σε μόλις 9 διαγωνιζόμενους. Κατά τη διάρκεια του τελικού, οι εννιά διαγωνιζόμενοι θα πραγματοποιήσουν μια ολιγόλεπτη παρουσίαση της έρευνάς τους, ενώ θα ακολουθήσει ζωντανή ψηφοφορία από το κοινό που παρακολουθεί τον τελικό, προκειμένου να εκλεγεί ο φετινός νικητής. Σημειώνεται πως οι 9 διαγωνιζόμενοι και τα θέματα των πτυχιακών τους εργασιών είναι διαθέσιμα εδώ.

Σε σχετική δήλωση του στην Isalos.net ο Ιωάννης Παλάσης ανέφερε: «Βασίζομαι στην στήριξη και την βοήθεια των συμπατριωτών μου για την ολοκληρωτική επιτυχία μιας αν μη τι άλλο δύσκολης ακαδημαϊκής χρονιάς. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος είμαι περήφανος και ευγνώμων που εκπροσωπώ το πανεπιστήμιό μου αλλά και την χώρα μου».

Η εργασία του Ιωάννη Παλάση, ο οποιός έχει πραγματοποιήσει προπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα των Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, αφορά την εξέλιξη και την πορεία του λιμανιού του Πειραιά, κατά τα τελευταία 20 έτη. Πιο συγκεκριμένη, η εργασία εστιάζεται στην αξιολόγηση της ιδιωτικοποίηση των Προβλητών 2 και 3 του τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων, λαμβάνοντας υπόψη στατιστικά δεδομένα που εκδίδονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.