Στο επίκεντρο ναυτιλιακών η αειφόρος ανάπτυξη της Αρκτικής

0

του Νίκου Βεργούνη

Ο τεχνολογικός όμιλος Wärtsilä έλαβε τον Μάρτιο μια παραγγελία από τη Sovcomflot, τη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία της Ρωσίας, για την εγκατάσταση του Wärtsilä Fleet Operations στον στόλο των δεξαμενόπλοιων της Sovcomflot τα οποία επιχειρούν στην Αρκτική. Στόχος είναι να προωθηθεί η αειφόρος ανάπτυξη και να αυξηθούν η ασφάλεια και η αποδοτικότητα των επιχειρήσεων στα ευαίσθητα ύδατα της Αρκτικής.

Η Wärtsilä θα παρέχει επίσης μια ολοκληρωμένη λύση και για το κέντρο διαχείρισης του στόλου της εταιρείας. Η συγκεκριμένη λύση αποτελεί προϊόν της συνεργασίας ανάμεσα στη Sovcomflot και την Transas, εταιρεία του ομίλου Wärtsilä.

Το Wärtsilä Fleet Operations παρέχει μια μοναδική, ολοκληρωμένη υποδομή, που συνδυάζει συστήματα γέφυρας, διαχείριση δεδομένων μέσω cloud, υπηρεσίες δεδομένων, εργαλεία υποστήριξης αποφάσεων και πρόσβαση σε πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο. Εκτός από τα σημαντικά οφέλη απόδοσης, η εν λόγω λύση προσφέρει ακόμα τη δυνατότητα μείωσης του λειτουργικού κόστους.

Ο κ. Vladimir Ponomarev, διευθυντής του τμήματος Voyage Solutions της Wärtsilä Marine, ανέφερε πως «η συγκεκριμένη λύση εφαρμόζεται σε ολόκληρο τον στόλο και παρέχει τη δυνατότητα “έξυπνης” επίγνωσης της κατάστασης, αυτοματοποιημένου προγραμματισμού ταξιδιού και βελτιστοποίησης αυτού, ψηφιακής (paper-less) πλοήγησης και απομακρυσμένης τεχνικής υποστήριξης, στοιχεία που προσθέτουν μεγάλη αξία στις επιχειρήσεις του στόλου».

Απόσπασμα από το άρθρο του Νίκου Βεργούνη με τίτλο «Στο επίκεντρο ναυτιλιακών η αειφόρος ανάπτυξη της Αρκτικής», Ναυτικά Χρονικά, Ιούνιος- Ιούλιος 2019, σ. 96

Φωτό: Pixabay