198 υποτροφίες σπουδών σε μικρά νησιά από το ΙΕΚ Άλφα

0

Με στόχο την ενίσχυση του δικαιώματος όλων των νέων των Ελληνικών Μικρών Νησιών στην Εκπαίδευση και τη γενικότερη στήριξη της νησιωτικής Ελλάδας, το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών και το ΙΕΚ ΑΛΦΑ σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη συμπράττουν, παρέχοντας 198 υποτροφίες σπουδών, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Με την πεποίθηση ότι η πρωτοβουλία αυτή κινείται στο πνεύμα αλληλεγγύης και προσφοράς, που οφείλουν να διέπουν – στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε – όλους τους φορείς και τις επιχειρήσεις, στόχος τόσο του ΙΕΚ ΑΛΦΑ όσο και του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών είναι αυτή η ενέργεια να τύχει όσο το δυνατόν ευρύτερης ανταπόκρισης, στις τοπικές κοινωνίες της νησιωτικής Ελλάδας.

Σε συνεργασία με τους δήμους, τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους κοινωνικούς φορείς των εν λόγω νησιών, προκηρύσσεται ανοικτός διαγωνισμός και κλήρωση μέσω της οποίας θα προκύψουν, αξιοκρατικά, οι δικαιούχοι των υποτροφιών, για τα μικρά νησιά.

Πιο συγκεκριμένα, σε κάθε νησί από τα μικρά νησιά του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών, παρέχονται υποτροφίες σπουδών, για έναρξη το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020:
– Ετήσιες υποτροφίες φοίτησης στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ (Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικές Κατάρτισης), σε ειδικότητα επιλογής των δικαιούχων. Εάν η ειδικότητα επιλογής των υποψηφίων είναι ετήσια, τότε καλύπτεται όλη η θητεία. Εάν είναι διετή, τότε γίνεται έκπτωση ενός έτους.
– Πλήρεις υποτροφίες φοίτησης στην ΑΛΦΑ επιλογή (Κέντρο Διά Βίου Μάθησης, επίσης σε πρόγραμμα που θα επιλέξουν οι δικαιούχοι.

Δικαίωμα συμμετοχής στην ενέργεια έχουν όλοι οι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το ΙΕΚ ΑΛΦΑ και όλοι οι απόφοιτοι Γυμνασίου (τουλάχιστον) για την ΑΛΦΑ επιλογή, που κατάγονται φυσικά από μικρά νησιά.

Η διαδικασία προεγγραφής

Για να συμμετάσχει κάποιος, χρειάζεται να ακολουθηθεί πιστά η εξής διαδικασία με τα οριζόμενα χρονοδιαγράμματα:
– Αποστολή Ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στην διεύθυνση president@smallisland.eu με τα εξής στοιχεία: Όνομα, επίθετο, νησί καταγωγής, ειδικότητα που επιθυμεί και στοιχεία επικοινωνία (κινητό τηλέφωνο και email). Τα Παραπάνω στοιχεία πρέπει να έχουν σταλεί το αργότερο έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 23.59, με την ένδειξη <ΙΕΚ ΑΛΦΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ>. Μετά την αποστολή των στοιχείων ακολουθεί από εμάς βεβαιωτικό λήψης. Σε περίπτωση μη λήψης βεβαιωτικού, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ: 6937659825 (κος Ελευθέριος Κεχαγιόγλου)
– Μετά τις 20 Σεπτεμβρίου 2019 θα ενημερωθούν όλοι οι συμμετέχοντες για τα αποτελέσματα.
– Μετά την Ηλεκτρονική Επικοινωνία η Κατάθεση των δικαιολογητικών Θα γίνει κατευθείαν με τις σχολές, εφόσον πρώτα επικοινωνήσετε μαζί τους.

Σχετικά με τα τμήματα σπουδών πού θα λειτουργήσουν το ακαδημαϊκό έτος 2019 -2020 μπορείτε να πάρετε πληροφορίες από:
– ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας: Πατησίων 31, 2105279500
– ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά: Φίλωνος 39, 2104120313
– ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας: Λ. Βουλιαγμένης 57, 210 9640117
– ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης: Βαλαωρίτου 9, 2310 552406

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία και διευκρίνιση σχετικά με τη διαδικασία των υποτροφιών «ΑΛΦΑ Μικρά Νησιά – Περικλής Λύτρας», μπορείτε να καλείτε εργάσιμες ημέρες και ώρες (Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 11.00- 13.00) στο τηλ. 6937659825, μετά τις 25 Αυγούστου 2019.

Για να δείτε τα νησία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα πατήστε εδώ.