Alba και ICS διοργανώνουν summer course για τη ναυτιλία

0

Το Alba σε συνεργασία με το Hellenic Management Centre/Institute of Chartered Shipbrokers (HMC/ICS) διοργανώνουν εισαγωγικό summer course για τη ναυτιλία στην Ελλάδα, μια χώρα με μακρά ναυτική παράδοση, η οποία διαθέτει τον μεγαλύτερο σε αξία και μέγεθος εμπορικό στόλο παγκοσμίως.
Το summer course θα πραγματοποιηθεί σε Αθήνα (Alba) και Πειραιά (HMC/ICS Green Branch), πόλεις στις οποίες εκτιμάται ότι βρίσκονται πάνω από 700 ελληνικές και αλλοδαπές ναυτιλιακές εταιρείες, πολλές εκ των οποίων εξειδικεύονται στο Shipping Management.

Στόχος του συγκεκριμένου course είναι να καταννοήσουν οι συμμετέχοντες την έννοια της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας (ελληνικό ναυτιλιακό θαύμα) και να μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με το διεθνές ναυτιλιακό περιβάλλον, τις νέες τεχνολογίες που διέπουν τη ναυτιλία, τις περιβαλλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η ναυτιλία, καθώς και το εμπορικό κομμάτι της ναυτιλίας, όπως είναι οι ναυλώσεις και οι αγοραπωλησίες πλοίων.

Το course έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρει μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία μέσω μιας προσέγγισης που επικεντρώνεται στην πρακτική, ενώ στο course θα λάβουν μέρος διακεκριμένοι στον τομέα τους ομιλητές.

Σε όλους τους συμμετέχοντες επίσης θα δοθεί η δυνατότητα να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικές επισκέψεις σε μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες, σε πλοία, καθώς και σε λιμένες.

Χάρη στους στενούς δεσμούς του Alba και του HMC/ICS Greek Branch με τη ναυτιλιακή βιομηχανία, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν το ισχυρό ναυτιλιακό δίκτυο μέσω δραστηριοτήτων, με εκπροσώπους της ναυτιλιακής βιομηχανίας, με καθηγητές, αποφοίτους και φοιτητές από όλο τον κόσμο. Τέλος, στο πλαίσιο του συγκεκριμένου course θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές δραστηριότητες.

Το summer course θα λάβει χώρα από τις 8 – 12 Ιουλίου 2019.

Περισσσότερες πληροφορίες για το summer course του Alba και του HMC/ICS μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο.