Real Time Graduates: νέοι απόφοιτοι επισκέπτονται ένα Ultramax πλοίο

0

Την Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2019, απόφοιτοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Real Time Graduates επισκέφθηκαν ένα Ultramax πλοίο της εταιρείας Laskaridis Shipping Co Ltd, κατά τη διάρκεια φόρτωσης τσιμέντου στο εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ στην Ελευσίνα.

Το πλήρωμα και η κα Κατερίνα Πρίφτη, Safety Manager της Laskaridis Shipping Co Ltd ξενάγησαν τους συμμετέχοντες στη γέφυρα, στο κατάστρωμα και στο μηχανοστάσιο του πλοίου και συζήτησαν τις καθημερινές λειτουργίες του. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης, οι απόφοιτοι συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό και ενδιαφέρον.

Το πρόγραμμα Real Time Graduates είναι μία πρωτοβουλία μη- κερδοσκοπικού χαρακτήρα που συνδέει τους απόφοιτους Ναυτιλιακών Σχολών και άλλων κλάδων της Ναυτιλίας με το Ελληνικό Ναυτιλιακό Cluster. Πρόκειται για μια βάση δεδομένων με CVs για τον χώρο της ναυτιλίας διαθέσιμη για εταιρείες που ενδιαφέρονται για να καλύψουν είτε θέσεις πρακτικής ή θέσεις εργασίας. Το πρόγραμμα ξεκίνησε να λειτουργεί στην Laskaridis Shipping Co. Ltd, ενώ αυτή τη στιγμή στο Real Time Graduates συμμετέχουν περισσότερες από 50 εταιρείες.

Photo 1

Σημειώνεται πως με το Real Time Graduates συνεργάζονται εταιρείες από όλους τους κλάδους της Ναυτιλίας όπως Διαχειρίστριες Εταιρείες, Μεσίτες, Ναυλομεσιτικά Γραφεία, Νηογνώμονες, Νομικά και Τεχνικά Γραφεία, κ.α. Πρόκειται για μια εμπειρία που επιτρέπει στους απόφοιτους να αποκτήσουν εμπειρία στο εργασιακό περιβάλλον μίας Ναυτιλιακής Επιχείρησης, ενώ ταυτόχρονα γίνονται άρτιοι επαγγελματίες στον χώρο αυτό, σε πραγματικό χρόνο.

Μέσα από το πρόγραμμα Real Time Graduates, οι εταιρείες έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με νέους και πρόθυμους πτυχιούχους και -ενδεχομένως- να βρουν πολύτιμους υπαλλήλους για το μέλλον, ενώ ταυτόχρονα βοηθούν νέα παιδιά να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα investinthefuture.gr ή επικοινωνήστε με την ομάδα του Real Time Graduates εδώ.

Photo 2