Το “πλοίο πάει σχολείο” για τους μαθητές της Χίου

0

Σήμερα, Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 18:00 στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης» της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια εκδήλωση της δράσης «Το πλοίο πάει σχολείο».

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Εργαστηρίου Διοίκησης Ναυτιλιακών και Λιμενικών Επιχειρήσεων του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» Διεθνούς Κέντρου Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης. Στη δράση συμμετέχουν η τρίτη και τέταρτη τάξη του 2ου Δημοτικού σχολείου, η έκτη τάξη του 5ου Δημοτικού Σχολείου και η τρίτη τάξη του 2ου Γυμνασίου Χίου.

Τα πλοία που θα «υιοθετηθούν» από τα σχολεία βρίσκονται υπό τη διαχείριση της «Tsakos Columbia Shipmanagement S.A.», ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα ανατεθεί η «υιοθεσία» των πλοίων στις τάξεις των σχολείων από κορυφαία στελέχη της εταιρίας.

Σημειώνεται πως το συντονισμό της επικοινωνίας των πλοίων με τους διδάσκοντες/ουσες των τάξεων των δημοτικών θα αναλάβουν οι κ.κ. Γεώργιος Γεωργούλης (Πανεπιστήμιο Αιγαίου) και Καραπούλιος Διευθυντής (Επαγγελματικό Λύκειο Teens).