Η ΑΕΝ Ύδρας καλωσορίζει τους νέους σπουδαστές της

0

Τελετή υποδοχής των εξήντα περίπου πρωτοετών σπουδαστών της ΑΕΝ Ύδρας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στον προαύλιο χώρο της ιστορικής ακαδημίας.

Παρόντες στην τελετή ήταν εκπρόσωποι από τις τοπικές πολιτικές και λιμενικές Αρχές του νησιού, εκπρόσωποι της Λέσχης Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας, καθώς και ο κ. Tony Allen, Διευθυντής του North P&I Club στην Ελλάδα, ο οποίος και απένειμε βραβείο στον αριστούχο απόφοιτο της Σχολής του περασμένου ακαδημαϊκού έτους.

Τους προσκεκλημένους υποδέχθηκαν ο Διοικητής της ΑΕΝ Αντιπλοίαρχος ΛΣ Ευάγγελος Δανόπουλος, ο Διευθυντής Σπουδών καπτ. Χρήστος Κοτζιάς, ο αναπληρωτής Διευθυντής Σπουδών κ. Βασίλης Σταυρόπουλος και το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Κατά την έναρξη της τελετής πραγματοποιήθηκε αγιασμός, ενώ στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Διοικητής της ΑΕΝ, ο οποίος καλωσόρισε ενθέρμως τους πρωτοετείς σπουδαστές στην αρχαιότερη σχολή ναυτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Ο κ. Δανόπουλος αναφέρθηκε στην σημασία του ναυτικού επαγγέλματος, επισημαίνοντας ότι παρέχει γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση, δυνατότητες εξέλιξης, υψηλές απολαβές αλλά και την ευκαιρία για ταξίδια σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο ίδιος προσέθεσε, επίσης, ότι το νέο ακαδημαϊκό έτος έχει εισαχθεί ο διπλάσιος αριθμός σπουδαστών συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, καθώς η ΑΕΝ Ύδρας επιθυμεί να συμβάλει τα μέγιστα στην ενίσχυση της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας. Από την έναρξη λειτουργίας της ΑΕΝ έως και σήμερα εκτιμάται ότι έχουν αποφοιτήσει περίπου 3.300 σπουδαστές, άντρες και γυναίκες.

Τέλος, ο Διοικητής της ΑΕΝ Ύδρας αναφέρθηκε στην συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της Ακαδημίας και του New York State University Maritime College τον περασμένο Μάρτιο, με στόχο την αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης στην Ακαδημία και την παροχή ευκαιριών στους νέους της Σχολής για να εξελίξουν περαιτέρω τις σπουδές τους.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος της Ύδρας κ. Γιώργος Κουκουδάκης εστίασε στην μακρά ιστορία ναυτοσύνης του νησιού, προσθέτοντας ότι οι απόφοιτοι της ΑΕΝ Ύδρας αποτελούν άξια συνέχεια της ναυτικής παράδοσης της Ύδρας.

Φωτό: Isalos.net