Υπογράφηκε η Συλλογική Σύμβαση για τις θέσεις εργασίας στα ναυτιλιακά γραφεία

0

Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑ.Σ.Ε.Ν.Τ.) υπέγραψε με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (Ε.Ε.Ε.) την πρώτη στα χρονικά Κλαδική Συλλογική Σύμβασης Εργασίας για τις θέσεις εργασίας στα ναυτιλιακά γραφεία.

Πιο συγκεκριμένα η υπογραφή αφορά την Συλλογική Σύμβαση για τους εργαζόμενους στις διαχειρίστριες εταιρείες πλοίων, γνωστές ως εταιρείες του Νόμου 89.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Συνδέσμου ολοκληρώθηκε μάλιστα ο κύκλος όλων των συλλογικών συμβάσεων Εργασίας των εργαζομένων στον κλάδο της ναυτιλίας και του τουρισμού, διαμορφώνοντας με αυτό τον τρόπο για όλους τους εργαζόμενους «μία ασπίδα προστασίας των μισθών τους και των λοιπών εργασιακών όρων τους».

Η Σύμβαση αυτή αποτελεί προϊόν απευθείας υπογραφής μεταξύ των δύο μερών, δηλαδή του συλλογικού φορέα εκπροσώπησης και των εργοδοτικών ενώσεων.

Ο ΠΑΣΕΝΤ υποστηρίζει επίσης στην ανακοίνωσή του ότι: «δεν θα μείνει κανένας εργαζόμενος στους κλάδους που καλύπτει, χωρίς την υπεράσπιση των κατώτερων μισθολογικών ορίων και λοιπών εργασιακών δικαιωμάτων μέσω κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας».