Isalos.net: πρόσω ολοταχώς για τα Ποσειδώνια 2016

0

Ο Isalos.net, η εκπαιδευτική πρωτοβουλία των «Ναυτικών Χρονικών», βάζει πλώρη για τη μεγαλύτερη ναυτιλιακή έκθεση του κόσμου, τα Ποσειδώνια 2016 και περιμένει τη νέα γενιά στο περίπτερό του, το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο σε επτά μεγάλους Έλληνες εθνικούς ευεργέτες, που προέρχονται όλοι από τον ένδοξο χώρο της ελληνικής Ναυτιλίας.

Η ελληνική Ναυτιλία ήδη από τον 18ο αιώνα έχει αναδείξει μεγάλες μορφές όχι μόνο στον χώρο του ναυτιλιακού επιχειρείν αλλά και στον χώρο της ευποιΐας και της έμπρακτης κοινωνικής φιλανθρωπίας.

Στη σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης, αλλά και της κρίσης των θεσμών και των αξιών, οι αρθρογράφοι του Isalos.net και των «Ναυτικών Χρονικών» επέλεξαν να υπενθυμίσουν στους νέους της Ελλάδας, που αγαπούν την θάλασσα, το πλούσιο κοινωνικό και πολιτιστικό έργο, αλλά και την αγαθοεργό δράση σημαντικών προσωπικοτήτων της ελληνικής Ναυτιλίας.

Κριτήρια της επιλογής υπήρξαν η ανάπτυξη από τις προσωπικότητες αυτές κοινωφελών δράσεων με πανεθνικό χαρακτήρα, η συχνή αρθρογραφία τους στις σελίδες του περιοδικού, αλλά και το γεγονός ότι αν και δεν βρίσκονται εν ζωή τα έργα τους παραμένουν «ζωντανά» και σημαντικά για όλους τους Έλληνες.

Οι επτά ναυτιλιακές προσωπικότητες, τα πορτρέτα των οποίων θα κοσμούν το περίπτερο των «Ναυτικών Χρονικών», είναι o Αριστοτέλης Ωνάσης, o Σταύρος Νιάρχος, o Ευγένιος Ευγενίδης, o Ιωάννης Πατέρας, o Γεώργιος Λιβανός, o Ιωάννης Λάτσης και η Ντόλλη Γουλανδρή.