June Ryan: Η υποναύαρχος που κατέκτησε την υψηλότερη θέση στην Αμερικανική Ακτοφυλακή

0

Ο λόγος για την υποναύαρχο June Ryan, στην οποία από τον Ιούνιο του 2015 έχει ανατεθεί η διοίκηση της περιοχής του “Ninth Coast Guard District”, που καλύπτει τις Μεγάλες Λίμνες και τον ποταμό του Αγίου Λαυρεντίου.

Ο τελευταίος ενώνει τις Μεγάλες Λίμνες με τον Ατλαντικό Ωκεανό και αποτελεί κύρια διακομιστική δίοδο της βορειο-ανατολικής Αμερικής.

Η υποναύαρχος Ryan έχει υπό την διοίκησή της περισσότερα από 6.000 στελέχη του Λιμενικού Σώματος και επιβλέπει μια περιοχή που περιλαμβάνει οκτώ πολιτείες και 1.500 μίλια εθνικών συνόρων. Είναι η πρώτη γυναίκα στις Η.Π.Α. που έχει καταϕέρει να ϕθάσει στη συγκεκριμένη θέση.

Να σημειωθεί ότι έχει υπηρετήσει στο παρελθόν τόσο ως πλοίαρχος σε πλοία του Λιμενικού Σώματος αλλά και ως στρατιωτική σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Εσωτερικής Ασϕάλειας των Η.Π.Α., ενώ έχει τιμηθεί και με πολλές διακρίσεις όπως αυτές του “Defense Superior Service Medal”, τριών “Legion of Merits”, έξι “Coast Guard Meritorious Service Medals” και δύο “Coast Guard Commendation Medals”.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι η υποναύαρχος June Ryan είναι παντρεμένη και έχει μία κόρη.