Διάλεξη Isalos.net: Όσα θέλετε να γνωρίζετε για τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς στη ναυτιλία

0

Η Isalos.net, στο πλαίσιο των τακτικών επιμορφωτικών της πρωτοβουλιών ανακοινώνει τη διοργάνωση νέας Διάλεξης με θέμα «Περιβάλλον & Ναυτιλία: Μια ανασκόπηση των κανονισμών, στόχων και προτεραιοτήτων».

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 – 20:00, στον φιλόξενο χώρο της Ιστορικής Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδη στον Πειραιά.

Κύριος εισηγητής θα είναι ο κ. Σταύρος Xατζηγρηγόρης, Advanced Engineering Services & Zodiac Maritime, ενώ συντονιστής της διάλεξης θα είναι ο κ. Γιάννης Θεοδωρόπουλος, αρχισυντάκτης των Ναυτικών Χρονικών.

Σκοπός της διάλεξης είναι η παρουσίαση και επεξήγηση των ακόλουθων ενοτήτων:

  • Ποια η συνεισφορά της ναυτιλιακής βιομηχανίας στη ρύπανση του περιβάλλοντος (και στην κλιματική αλλαγή);
  • Ποιοι είναι οι κύριοι περιβαλλοντικοί στόχοι που έχουν τεθεί για τη ναυτιλία;
  • Με ποια κριτήρια θέτονται οι περιβαλλοντικοί στόχοι;
  • Ποια είναι τα επικρατέστερα μέτρα και τεχνολογίες για την επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων;
  • Τι είναι το EU ETS; Αναμένεται πως θα είναι αποτελεσματικό μέτρο;
  • Ποιος ο ρόλος των εναλλακτικών καυσίμων; Ποια εναλλακτικά καύσιμα διακρίνονται ως επικρατέστερα για την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας;
  • Εναρμονίζονται τα συμφέροντα των ναυλωτών και των διαχειριστριών εταιρειών σε ότι αφορά τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των πλοίων;
  • Υπάρχει διάθεση για έρευνα και καινοτομία από την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα;
  • Ποιες προκλήσεις θα αντιμετωπίσει η νέα γενιά ναυτικών και στελεχών που εισέρχεται σήμερα στον κλάδο, σε ότι αφορά την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας;

Χορηγός διάλεξης: Edit Automation

Η συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν, κατόπιν εγγραφής εδώ.

Καθότι οι θέσεις είναι περιορισμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σημειώνεται πως όσοι παρακολουθήσουν τη διάλεξη, θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Σχετικά με τις διαλέξεις της Isalos.net

Οι διαλέξεις της Isalos.net καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος αλληλοσυμπληρωματικών θεματικών ενοτήτων που αφορούν τη ναυτιλιακή βιομηχανία: από τα κυριότερα φορτία, στους διαφορετικούς τύπους πλοίων, τους μηχανισμούς των ναυτιλιακών αγορών, τις περιβαλλοντικές προκλήσεις, αλλά και τις τεχνολογίες που αναμένεται να καθορίσουν τον κλάδο. Κύριοι εισηγητές/-τριες των διαλέξεων, αποτελούν καταξιωμένα στελέχη της ναυτιλιακής βιομηχανίας, με εις βάθος γνώση και κατάρτιση των θεμάτων τα οποία παρουσιάζουν.

Η πρώτη διάλεξη με θέμα «Ο δρόμος του μαύρου χρυσού: Από την παραγωγή στην κατανάλωση και ο ρόλος της ναυτιλίας» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023. Τη βιντεοσκοπημένη διάλεξη μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Η δεύτερη διάλεξη με θέμα «Παγκόσμια Μεταφορά Χύδην Ξηρού Φορτίου: Προσφορά, ζήτηση και ο ρόλος της ναυτιλίας» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2023. Τη βιντεοσκοπημένη διάλεξη μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Η τρίτη διάλεξη με θέμα «Μεταφορά LNG: Προσφορά, ζήτηση και ο ρόλος της ναυτιλίας» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024. Τη βιντεοσκοπημένη διάλεξη μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Η τέταρτη διάλεξη με θέμα «Ο ρόλος της Ναυτιλίας Τακτικών Γραμμών και των Εμπορευματοκιβωτίων στο Παγκόσμιο Εμπόριο» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 9 Απριλίου 2024. Τη βιντεοσκοπημένη διάλεξη μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Σημειώνεται πως οι διαλέξεις που θα διαρκέσουν μέχρι και τον Ιούνιο του 2024, θα πραγματοποιούνται στον φιλόξενο χώρο της Ιστορικής Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδη στον Πειραιά.

Για να ενημερώνεστε για μελλοντικές εκδηλώσεις της Isalos.net, εγγραφείτε στο Newsletter εδώ.

Διοργανωτής:

201610190828528316-e1619619850726

Χορηγός διάλεξης:

Edit Automation

Υπό την αιγίδα:

logo ίδρυμα αικατερίνης λασκαρίδη

 

Οι εκδηλώσεις της Isalos.net πραγματοποιούνται με την αρωγή και την υποστήριξη:

Χωρίς τίτλο