Διάλεξη Isalos.net: Όσα θέλετε να γνωρίζετε για τη Liner Ναυτιλία

0

Η Isalos.net, στο πλαίσιο των τακτικών επιμορφωτικών της πρωτοβουλιών ανακοινώνει τη διοργάνωση νέας Διάλεξης με θέμα «Ο ρόλος της Ναυτιλίας Τακτικών Γραμμών και των Εμπορευματοκιβωτίων στο Παγκόσμιο Εμπόριο».

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 9 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30 – 20:00, στον φιλόξενο χώρο της Ιστορικής Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδη στον Πειραιά.

Κύριος εισηγητής θα είναι ο κ. Άγγελος Τυρογαλάς, Chief Operating Officer, Contships Management Inc., ενώ συντονιστής της διάλεξης θα είναι ο κ. Γιάννης Θεοδωρόπουλος, αρχισυντάκτης των Ναυτικών Χρονικών.

Σκοπός της διάλεξης είναι η παρουσίαση και επεξήγηση των ακόλουθων ενοτήτων:

  • Η έννοια της liner ναυτιλίας (ναυτιλία τακτικών γραμμών)
  • Οι κυριότερες διαφορές ανάμεσα στην ποντοπόρο ναυτιλία και τη ναυτιλία τακτικών γραμμών
  • Οι μεταφορικές ανάγκες που εξυπηρετεί η liner ναυτιλία και ο ρόλος του εμπορευματοκιβωτίου
  • Τα σημαντικότερα routes της liner ναυτιλίας σήμερα και οι χώρες προέλευσης/προορισμού των εμπορευματοκιβωτίων
  • Η έννοια των feeder vessels και ο ρόλος που εξυπηρετούν
  • Οι ιδιαιτερότητες και μηχανισμοί της αγοράς – ποιοι παράμετροι καθορίζουν την ναυλαγορά
  • Η επίδραση των γεωπολιτικών εξελίξεων, κυρώσεων κ.α.
  • Ο ρόλος των containerships την επόμενη μέρα

Η συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν, κατόπιν εγγραφής εδώ. Καθότι οι θέσεις είναι περιορισμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σημειώνεται πως όσοι παρακολουθήσουν τη διάλεξη, θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Σχετικά με τις διαλέξεις της Isalos.net

Οι διαλέξεις της Isalos.net καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος αλληλοσυμπληρωματικών θεματικών ενοτήτων που αφορούν τη ναυτιλιακή βιομηχανία: από τα κυριότερα φορτία, στους διαφορετικούς τύπους πλοίων, τους μηχανισμούς των ναυτιλιακών αγορών, τις περιβαλλοντικές προκλήσεις, αλλά και τις τεχνολογίες που αναμένεται να καθορίσουν τον κλάδο. Κύριοι εισηγητές/-τριες των διαλέξεων, αποτελούν καταξιωμένα στελέχη της ναυτιλιακής βιομηχανίας, με εις βάθος γνώση και κατάρτιση των θεμάτων τα οποία παρουσιάζουν.

Η πρώτη διάλεξη με θέμα «Ο δρόμος του μαύρου χρυσού: Από την παραγωγή στην κατανάλωση και ο ρόλος της ναυτιλίας» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023. Τη βιντεοσκοπημένη διάλεξη μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Η δεύτερη διάλεξη με θέμα «Παγκόσμια Μεταφορά Χύδην Ξηρού Φορτίου: Προσφορά, ζήτηση και ο ρόλος της ναυτιλίας» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2023. Τη βιντεοσκοπημένη διάλεξη μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Η τρίτη διάλεξη με θέμα «Μεταφορά LNG: Προσφορά, ζήτηση και ο ρόλος της ναυτιλίας» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024. Τη βιντεοσκοπημένη διάλεξη μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Σημειώνεται πως οι διαλέξεις που θα διαρκέσουν μέχρι και τον Ιούνιο του 2024, θα πραγματοποιούνται στον φιλόξενο χώρο της Ιστορικής Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδη στον Πειραιά.

Για να ενημερώνεστε για μελλοντικές εκδηλώσεις της Isalos.net, εγγραφείτε στο Newsletter εδώ.

Διοργανωτής:

201610190828528316-e1619619850726

Υπό την αιγίδα:

logo ίδρυμα αικατερίνης λασκαρίδη

Οι εκδηλώσεις της Isalos.net πραγματοποιούνται με την αρωγή και την υποστήριξη:

 

χορηγοί, υποστηρικτές, αρωγοί isalos.net (11)